Kristaps Zutis iesaka: aerogrilā gatavots vistas cepetis

© Publicitātes foto

Jo vairāk sviesta, jo gardāka maltīte? Bokseris Kristaps Zutis ir pārliecināts, ka gardu vistas cepeti var pagatavot ar karstu gaisu un mīlestību vien! Viņš kopā Rimi Gardēdi Normundu Baranovski gatavotu gaisa cepeškrāsnī jeb aerogrilā ceptu vistu ar zeltainiem kartupelīšiem un sēņu mērci.

Publicitātes foto

Gaisa cepeškrāsnī gatavots vistas cepetis

2 personām

Gatavošanas ilgums: 40 minūtes

Nepieciešams:

Cepetim:

1/2 vistas;

1 ēdamk. rapšu eļļas;

1 ēdamk. universālās garšvielas.

Piedevām:

300 g kartupeļu;

2-3 ēdamk. rapšu eļļas;

1 ēdamk. universālās garšvielas.

Mērcei:

125 g šampinjonu;

2 ēdamk. eļļas;

1 ēdamk. miltu;

200 ml saldā krējuma 10%;

1 ēdamk. universālās garšvielas.

Pagatavošana:

  1. Vistu ierīvē ar eļļu, garšvielām un sāli. Liec gaisa cepeškrāsnī ar ādu uz leju un cep 180 grādos 10 minūtes. Apgriez uz otru pusi un turpini cept 200 grādos20 minūtes.
  2. Nomizo un sagriez strēmelēs kartupeļus. Cep eļļā, līdz gatavi, pievieno sāli.
  3. Sagriez šampinjonus un cep eļļā ar sāli un garšvielām. Pievieno miltus, nedaudz pasautē. Pievieno saldo krējumu un savāri.

Virtuvē

Vistas fileju medus un ķiploka mērcē būs neticami vienkārši un ātri pagatavot. Būs nepieciešamas vien 15 minūtes un astoņas sastāvdaļas!

Svarīgākais