Dziedātāja Aminata kopā ar Rimi Gardēdi Normundu Baranovski cep gardo ābolu pīrāgu.
Ābolu pīrāgs
4 porcijas
Pagatavošanas ilgums - 90 minūtes
Nepieciešams:
Mīklai:
- 150 g sviesta;
- 225 g miltu;
- 20 ml ūdens;
- 1 olas dzeltenums un baltums mīklas apsmērēšanai;
- šķipsniņa cukura;
- šķipsniņa sāls.
Karamelei:
- 160 g cukura;
- 30 g sviesta;
- 200 ml kafijas krējuma.
Pīrāgam:
- 500 g ābolu;
- 1 mandarīns;
- 1 tējk. malta kanēļa;
- 1 ēdamk. miltu.
Pasniegšanai:
Pagatavošana:
- Pagatavo mīklu, savienojot visas sastāvdaļas, cītīgi izmīci. Ietin pārtikas plēvē un liec ledusskapī uz vismaz 50 minūtēm.
- Tikmēr gatavo karameli. Izkausē cukuru, pievieno sviestu un kafijas krējumu. Savāri viendabīgā karamelē, lej citā traukā un atdzesē.
- Sagriez ābolus bez serdes nelielos kubiņos un sajauc ar 2 ēdamkarotēm karameles un sulu no mandarīna.
- Izrullē mīklu un ieklāj 23 cm tartes formā. Ar dakšiņu sadursti mīklu.
- Pildi tajā ābolus. Pa virsu no pāri palikušās mīklas izveido restīti vai kādu citu rakstu.
- Sakul olas baltumu un apsmērē mīklu.
- Cep 200 grādos 22-25 minūtes plauktā tuvāk cepeškrāsns apakšai. Pasniedz siltu ar saldējumu.