Šarmantās balss īpašnieks un sabiedrībā mīlētais dziedātājs Intars Busulis iesaka ātru recepti, kas iepriecinās jebkuru saldummīli – saldā šokolādes desa ar Selga cepumiem un medu.
Saldā šokolādes desa ar Selgas cepumiem
Sastāvdaļas:
- 1 paciņa Selga klasiskie cepumi;
- ½ paciņa sviesta (apmēram 90-100g);
- 10 tējkarotes nesaldināta kakao;
- 6 tējkarotes medus;
- 1 ola;
- marmelāde (apmēram 100g).
Pagatavošana:
- Bļodā sadrupina Selga cepumus. Var drupināt gan smalkākos, gan lielākos gabalos.
- Sīkos gabaliņos sagriež marmelādi un pievieno klāt sadrupinātajiem cepumiem.
- Katlā ieliek kausēties sviestu, pievieno medu un olu.
- Visu masu katlā maisot, pievieno nesaldināto kakao. Turpina maisīt līdz izveidojas viendabīga masa.
- Masai klāt pievieno sadrupinātos cepumus un marmelādi. Visu kārtīgi samaisa.
- Masu kārto uz cepampapīra un veido garenā desas formā. Izveidoto desu ietin cepampapīrā, lai saglabātu formu, un ievieto ledusskapī uz vismaz 2 stundām, lai sacietē.
- Izņem no ledusskapja, sagriež un pasniedz baudīšanai.