Intars Busulis iesaka recepti, kas patiks ikvienam saldummīlim

© Publicitātes foto

Šarmantās balss īpašnieks un sabiedrībā mīlētais dziedātājs Intars Busulis iesaka ātru recepti, kas iepriecinās jebkuru saldummīli – saldā šokolādes desa ar Selga cepumiem un medu.

Saldā šokolādes desa ar Selgas cepumiem

Sastāvdaļas:

  • 1 paciņa Selga klasiskie cepumi;
  • ½ paciņa sviesta (apmēram 90-100g);
  • 10 tējkarotes nesaldināta kakao;
  • 6 tējkarotes medus;
  • 1 ola;
  • marmelāde (apmēram 100g).

Pagatavošana:

  1. Bļodā sadrupina Selga cepumus. Var drupināt gan smalkākos, gan lielākos gabalos.
  2. Sīkos gabaliņos sagriež marmelādi un pievieno klāt sadrupinātajiem cepumiem.
  3. Katlā ieliek kausēties sviestu, pievieno medu un olu.
  4. Visu masu katlā maisot, pievieno nesaldināto kakao. Turpina maisīt līdz izveidojas viendabīga masa.
  5. Masai klāt pievieno sadrupinātos cepumus un marmelādi. Visu kārtīgi samaisa.
  6. Masu kārto uz cepampapīra un veido garenā desas formā. Izveidoto desu ietin cepampapīrā, lai saglabātu formu, un ievieto ledusskapī uz vismaz 2 stundām, lai sacietē.
  7. Izņem no ledusskapja, sagriež un pasniedz baudīšanai.

Virtuvē

Tomāti ne tikai ir gardi, bet arī ir bagāti ar vitamīniem un antioksidantiem, taču vai zinājāt, ka ir vairāki mazāk zināmi veidi, kā pagatavot šo gardumu? Šajā rakstā iepazīstināsim ar dažiem neparastiem, bet ļoti baudāmiem veidiem, kā izmantot tomātus ikdienas ēdienos vai svētku galdā. Ar ieteikumiem dalās “Kitchn”.