5 ieteikumi, kā pareizi uzglabāt pārtiku ledusskapī

© unsplash.com

Lai saglabātu pārtiku svaigu un gardu ilgāku laiku, svarīga ir pareiza tās uzglabāšana ledusskapī. Ieteikumos, kā efektīvi izmantot ledusskapī esošos plauktus, dalās eksperts Andris Kalniņš.

pexels.com

1. Temperatūras iestatījumi

Viens no efektīvas pārtikas produktu uzglabāšanas pamatprincipiem ir pareizas temperatūras uzturēšana ledusskapī. Jaunākie ledusskapji ir aprīkoti ar precīzas temperatūras regulēšanas iespējām, kas ļauj noteikt atbilstošus apstākļus dažādiem pārtikas produktiem. Tādējādi tiek nodrošināts, ka produkti, kas ātri bojājas, tiek uzglabāti atbilstošā temperatūrā, vienlaikus novēršot kaitīgo baktēriju vairošanos.

unsplash.com

2. Atbilstoša produktu izvietošana

Lai efektīvi uzglabātu pārtiku, svarīgi maksimāli izmantot ledusskapī pieejamo vietu. Sāciet ar konkrētu zonu noteikšanu dažādiem pārtikas produktu veidiem. Piemēram, svaigu gaļu un jūras veltes uzglabājiet apakšējos plauktos, lai novērstu to saskarsmi ar citiem produktiem. Augļus un dārzeņus uzglabājiet tiem paredzētajās atvilktnēs, lai tiem tiktu nodrošināts optimāls mitruma līmenis. Turklāt, apsveriet iespēju izmantot regulējamus plauktus, lai tajos varētu ievietot lielākus produktus, vai pēc vajadzības izveidotu papildu vietu.

pexels.com

3. Izmantojiet modernās dzesēšanas tehnoloģijas

Parasti ledusskapji ir aprīkoti ar modernām dzesēšanas tehnoloģijām, piemēram, Linear Cooling un Door Cooling+ tehnoloģiju. Šīs funkcijas nodrošina vienmērīgu temperatūras sadalījumu, samazinot temperatūras svārstības un palīdzot saglabāt pārtikas produktu svaigumu. Izmantojot šo tehnoloģiju priekšrocības, varat būt droši, ka produktus, kas ātri bojājas - uzglabāsiet vislabākajos iespējamajos apstākļos.

pexels.com

4. Gaisa plūsma un ventilācija

Pareiza gaisa plūsma ir ļoti svarīga, lai ledusskapī uzturētu vienmērīgu temperatūru. Ieteicams ledusskapi nepārblīvēt, jo tas var ietekmēt gaisa cirkulāciju. Papildu tam, ieteicams regulāri pārbaudīt ventilācijas atveres un gaisa kanālus, lai pārliecinātos, ka tie nav aizšķērsoti. Šīs salīdzinoši vienkāršās darbības ievērojami uzlabos ikviena ledusskapja darbības efektivitāti.

pexels.com

5. Uzglabājiet pārtikas produktus atbilstošā mitruma līmenī

Dažādu veidu pārtikas produktiem optimālai uzglabāšanai ir nepieciešams īpašs mitruma līmenis. Ledusskapji piedāvā regulējuma mitruma atvilktnes, kas ļauj pielāgot apstākļus atbilstoši jūsu vajadzībām. Piemēram, lapu zaļumiem un garšaugiem nepieciešams augsts mitruma līmenis, savukārt augļiem labāk patīk zemāks mitruma līmenis. Izmantojot šo funkciju, iespējams paildzināt produktu svaigumu.

Virtuvē

Produktu sasaldēšana vēlākam laikam ir izcila ideja, lai nevajadzētu mest laukā pārtiku. Bieži vien cilvēki nezina, kādus produktus var sasaldēt un vai nu tos izmet, vai cenšas ātri notiesāt. Vai zinājāt, ka teju gandrīz visus produktus drīkst likts saldētavā? Sākot no avokado un beidzot ar tortiljām. Noskaidrojiet, kurus produktus ir droši sasaldēt, lai vēlāk tos izlietotu!

Svarīgākais