RECEPTE: Grinča cepumi

© Ekrānuzņēmums no countryliving.com

Vien retais noteikti nezina, kas ir Grinčs. Viņš ir daudzu cilvēku iemīļots Ziemassvētku varonis. Lai iepriecinātu ne tikai sevi, bet arī bērnus, pagatavojiet gardus cepumus Grinča tematikā.

Vajadzēs:

  • 3 1/2 gl. miltu;
  • 1 1/2 tējk. cepamā pulvera;
  • 1 tējk. sodas;
  • 1 tējk. sāls;
  • zaļas krāsas cukuru;
  • 220 gr. sviesta;
  • 1 1/2 gl. baltā cukura;
  • 2 olas;
  • 1 tējk. vaniļas ekstrakta;
  • 1 tējk. mandeļu ekstrakta;
  • zaļas krāsas pārtikas krāsvielu.

Pagatavošana:

1. Ieslēdziet cepeškrāsni uz 180 grādiem.

2. Bļodā sajauciet kopā miltus, sodu, sāli, cepamo pulveri.

3. Ar mikseri sakuliet kopā atsvišķā bļodā balto cukuru, olas un sviestu. Nepieciešams iegūt viendabīgu, gaisīgu masu. Pēc tam masai pievienojiet klāt vaniļas un mandeļu esktraktu.

4. Mitrajai masai pievienojiet klāt sausās sastāvdaļas. Visu sajauciet kopā.

5. Pievienojiet cepumu mīklai klāt divus līdz trīs pilienus zaļās pārtikas krāsvielas. Samaisiet visu kopā.

6. Paņemiet nelielu daudzumu cepumu mīklas rokās, izveidojiet nelielu bumbiņu. Apviļājiet mīklas bumbiņu zaļajā cukurā un lieciet to uz cepešpannas, kurai virsū uzklāts cepamais papīrs. Atkārtojiet šo soli ar pārējo cepumu mīklu.

7. Lieciet cepumus cepties cepeškrāsnī līdz tie gatavi, aptuveni 10 minūtes.

8. Kad cepumi gatavi, ņemiet tos laukā no cepeškrāsns un lieciet atdzesēties.

P.S. Ja jums ir pieejami cukura dekori, piemēram, sirds formā, ar tiem varat izdekorēt savus tikko svaigi ceptos cepumus!

Avots

Virtuvē

Kādam jābūt īstam chili con carne jeb asajam meksikāņu sautējumam ar malto gaļu un pupiņām? Uz šo jautājumu atrast atbildi pie Rimi Gardēža, šefpavāra Normunda Baranovska devās DJ un ētera personība Magnuss Eriņš. Rezultāts – izdevīga un sātīga maltīte, ko baudīt kopā ar mīļoto cilvēku, kura klātbūtnē nav jākaunas sasmērēt rokas, kad chili con carne tiek servēta uz paštaisītām tortiljām.