Rūgteni salds kafijas kokteilis brīvdienu mundrumam

© Viktorija Kožemjakina

Brīvdienas ir īstais brīdis, kad pārsteigt savas un viesu garšas kārpiņas ar skaistu un gardu dzērienu. Dzērienu veikalu tīkls AlkOutlet piedāvā rūgteni salda kokteiļa recepti ar gaisīgām kafijas putām.

Viktorija Kožemjakina

Sastāvdaļas:

1 porcijai

  • 1 ēdamk. šķīstošās kafijas;
  • 1 ēdamk. cukura vai medus;
  • 1 ēdamk. verdoša ūdens;
  • 50 ml piena;
  • 50 ml viskija ar kanēļa garšu (var aizstāt ar parastu viskiju vai degvīnu);
  • ledus;
  • kanēļa standziņas rotāšanai.

Pagatavošana:

  1. Ar piena putotāju, mikseri vai putojamo slotiņu saputo šķīstošo kafiju ar cukuru un ūdeni līdz stingrām putām. No sākuma var šķist, ka neputosies, bet vajag mazliet pacietības, putojot ilgāk, izdosies.
  2. Glāzē liec ledu, pielej viskiju, pa virsu uzlej pienu un virsū ar karoti uzliec saldās kafijas putas.
  3. Rotā ar kanēli un pasniedz.

Ideja: Kafijas putas var izmantot arī svētku desertu, kūku un citu ēdienu papildināšanai.

Virtuvē

Kad dārzā sāk birt pirmie āboli, bieži vien tie nav perfekti – mazliet apsisti, pārāk sīki vai ar bojājumiem. Taču tieši šādi āboli ir ideāli ievārījumam, īpaši, ja vēlies ko mazliet citādāku par klasisko saldo versiju! Rozmarīns piešķir ābolu ievārījumam pikantu, nedaudz sveķainu noti, kas lieliski sader gan ar sieru, gan ceptu gaļu, gan grauzdētu maizi. Ar recepti dalās “TheSpruceEats.com”.