Rūgteni salds kafijas kokteilis brīvdienu mundrumam

© Viktorija Kožemjakina

Brīvdienas ir īstais brīdis, kad pārsteigt savas un viesu garšas kārpiņas ar skaistu un gardu dzērienu. Dzērienu veikalu tīkls AlkOutlet piedāvā rūgteni salda kokteiļa recepti ar gaisīgām kafijas putām.

Viktorija Kožemjakina

Sastāvdaļas:

1 porcijai

  • 1 ēdamk. šķīstošās kafijas;
  • 1 ēdamk. cukura vai medus;
  • 1 ēdamk. verdoša ūdens;
  • 50 ml piena;
  • 50 ml viskija ar kanēļa garšu (var aizstāt ar parastu viskiju vai degvīnu);
  • ledus;
  • kanēļa standziņas rotāšanai.

Pagatavošana:

  1. Ar piena putotāju, mikseri vai putojamo slotiņu saputo šķīstošo kafiju ar cukuru un ūdeni līdz stingrām putām. No sākuma var šķist, ka neputosies, bet vajag mazliet pacietības, putojot ilgāk, izdosies.
  2. Glāzē liec ledu, pielej viskiju, pa virsu uzlej pienu un virsū ar karoti uzliec saldās kafijas putas.
  3. Rotā ar kanēli un pasniedz.

Ideja: Kafijas putas var izmantot arī svētku desertu, kūku un citu ēdienu papildināšanai.

Virtuvē

Arī ēst gatavošanu var savā ziņā dēvēt par mākslu. Spējot apvienot dažādas garšas buķetes, mēs varam radīt debešķīgus ēdienus. Ne vienmēr, lai gatavotu gardas maltītes, nepieciešamas dārgas sastāvdaļas. Arī dažādi vienkārši, viegli pieejami un ikdienā plaši izmantoti produkti var paspilgtināt ēdiena garšu. Atliek vien zināt, kas ir šīs slepenās sastāvdaļas, kuras, pievienojot klāt ēdienam, vienkāršu maltīti var padarīt debešķīgu! Šos produktus izmanto arī tādi slaveni šefpavāri kā Džeimijs Olivers un Gordons Remzijs.

Svarīgākais