Rūgteni salds kafijas kokteilis brīvdienu mundrumam

© Viktorija Kožemjakina

Brīvdienas ir īstais brīdis, kad pārsteigt savas un viesu garšas kārpiņas ar skaistu un gardu dzērienu. Dzērienu veikalu tīkls AlkOutlet piedāvā rūgteni salda kokteiļa recepti ar gaisīgām kafijas putām.

Viktorija Kožemjakina

Sastāvdaļas:

1 porcijai

  • 1 ēdamk. šķīstošās kafijas;
  • 1 ēdamk. cukura vai medus;
  • 1 ēdamk. verdoša ūdens;
  • 50 ml piena;
  • 50 ml viskija ar kanēļa garšu (var aizstāt ar parastu viskiju vai degvīnu);
  • ledus;
  • kanēļa standziņas rotāšanai.

Pagatavošana:

  1. Ar piena putotāju, mikseri vai putojamo slotiņu saputo šķīstošo kafiju ar cukuru un ūdeni līdz stingrām putām. No sākuma var šķist, ka neputosies, bet vajag mazliet pacietības, putojot ilgāk, izdosies.
  2. Glāzē liec ledu, pielej viskiju, pa virsu uzlej pienu un virsū ar karoti uzliec saldās kafijas putas.
  3. Rotā ar kanēli un pasniedz.

Ideja: Kafijas putas var izmantot arī svētku desertu, kūku un citu ēdienu papildināšanai.

Virtuvē

Pavasaris ir lielisks laiks, lai baudītu svaigus zaļos salātus, kas bagāti ar vitamīniem un minerālvielām. Lai padarītu salātus vēl garšīgākus un veselīgākus, pagatavojiet mājās savu salātu mērci. Pašgatavotas mērces ne tikai ļauj kontrolēt sastāvdaļu kvalitāti, bet arī izvairīties no liekiem konservantiem un piedevām, kas bieži sastopamas veikalā nopērkamajās mērcēs. Ar interesantu recepti dalās “Eating Bird Food”.

Svarīgākais