RECEPTE: Apgāztā dzērveņu kūka

© Ekrānuzņēmums no "YouTube"

Gaidot 18. novembri, pagatavojiet svētkiem par godu gardu dzērveņu kūku!

Nepieciešams:

Kūkas biskvītam:

  • 1/2 gl. sviestu;
  • 3/4 gl. brūnā cukura;
  • 2 tējk. rīvētas citrona miziņas;
  • 2 lielas olas;
  • 1 1/2 tējk. vaniļas ekstrakta;
  • 1 gl. miltu;
  • 1/2 gl. kukurūzas miltu;
  • 1 1/2 tējk. cepamā pulvera;
  • 1/2 tējk. sāls;
  • 1/2 gl. piena.

Dzērveņu kārtai:

  • 1/4 gl. sviesta;
  • 3/4 gl. brūnā cukura;
  • 1 ēdk. citronu sulas;
  • 300 gr. dzērveņu.

Pagatavošana:

1. Pannā izkausējiet dzērveņu kārtai paredzēto sviestu un pievienojiet tam klāt brūno cukuru.

2. Turpiniet karsēt uz pannas sviestu un cukuru, nemitīgi to maisto, līdz tas ieguvis karamelei līdzīgu konsistenci un pievienojiet klāt citronu sulu.

Ekrānuzņēmums no tastemade.com

3. Pēc tam kūkas veidnē ielejiet karameli un tai pa virsu uzberiet nomazgātas dzērvenes.

Ekrānuzņēmums no tastemade.com

4. Tagad atliek pagatavot biskvītu. Ar mikseri saputojiet sviestu kopā ar cukuru. Lēnām pievienojiet klāt masai pa vienai olai.

5. Turpiniet ar mikseri putot masu un pievienojiet klāt vaniļas ekstraktu, pēc tam citrona miziņu.

6. Kad esat ieguvusi viendabīgu, gaisīgu masu, pievienojiet klāt miltus, kukurūzas miltus, cepamo pulveri un sāli. Ar miksera palīdzību sajauciet visas sastāvdaļas kopā.

7. Turpinot darboties ar mikseri, lēnām masai pievienojiet klāt pienu.

8. Kad esat ieguvusi viedabīgu masu, lieciet to kūkas veidnē un izlīdziniet.

Ekrānuzņēmums no tastemade.com

9. Cepiet kūku cepeškrāsnī 30 minūtes uz 180 grādiem.

10. Kad kūka izcepusies, uzlieciet veidnei virsū šķīvi un apgāziet kūku otrādāk!

Ekrānuzņēmums no tastemade.com

Lai labi garšo!

Avots

Virtuvē

Mums tik ierastās sviestmaizes, auzu pārslas, kafija un smalkmaizītes ir sliktākās iespējas, ko varat izvēlēties brokastīm, skaidro uztura speciālists Barteks Šemrajs portālam “onet.pl”.

Svarīgākais