Recepte gardām un sātīgām vakariņām

© Viktorija Kožemjakina

"Elvi" kopā ar pavāri un uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni aicina pagatavot sātīgu un gardu ēdienu!

Viktorija Kožemjakina

Makaroni ar sautētu liellopa gaļu un pupiņām

Sastāvdaļas:

  • 300 g iecienītāko makaronu (der jebkura veida - spagetti, fussili, radziņi vai citi);
  • 400 g liellopa maltās gaļas;
  • 1 smalki sakapāts sīpols;
  • 2 ķiploka daiviņas;
  • 1 ēdamk. olīveļļas;
  • 2 ēdamk. tomātu pastas;
  • 400 g konservētu tomātu gabaliņos;
  • 1 ēdamk. maltā kumīna sēkliņu;
  • 1/2 tējk. maltā koriandra;
  • 400 g konservētu sarkano pupiņu (noskalotu no šķidruma);
  • 1 tējk. kaltēta oregano;
  • sāls, pipari;
  • rīvēts siers, grieķu jogurts, zaļumi, čili pipari pasniegšanai.

Pagatavošana:

  1. Smalki sagriez sakapātus sīpolus un ķiplokus, apcep tos olīveļļā zeltaini brūnus.
  2. Pievieno gaļu un garšvielas, apcep līdz gaļa ir apbrūnināta.
  3. Pievieno tomātu pastu, konservētus tomātus un pupiņas, visu apmaisi un sautē uz lēnas uguns zem vāka 40-50 minūtes.
  4. Novāri makaronus.
  5. Pasniedz gaļas mērci uz makaroniem, rotājot ar zaļumiem, rīvētu sieru, čili pipariem.

Virtuvē

Populārā Londonas restorāna “Fallow” galvenais šefpavārs Džeks Krofts dalījās ar vienkāršu, taču ļoti gardu recepti divu sastāvdaļu mērcei, kas uzlabos jebkuru ēdienu. Izdevumam “Express” viņš skaidroja, cik viegli ir izveidot "ideālu zīdainu sviesta mērci", izmantojot tikai ūdeni un sviestu.

Svarīgākais