Recepte gardām un sātīgām vakariņām

© Viktorija Kožemjakina

"Elvi" kopā ar pavāri un uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni aicina pagatavot sātīgu un gardu ēdienu!

Viktorija Kožemjakina

Makaroni ar sautētu liellopa gaļu un pupiņām

Sastāvdaļas:

  • 300 g iecienītāko makaronu (der jebkura veida - spagetti, fussili, radziņi vai citi);
  • 400 g liellopa maltās gaļas;
  • 1 smalki sakapāts sīpols;
  • 2 ķiploka daiviņas;
  • 1 ēdamk. olīveļļas;
  • 2 ēdamk. tomātu pastas;
  • 400 g konservētu tomātu gabaliņos;
  • 1 ēdamk. maltā kumīna sēkliņu;
  • 1/2 tējk. maltā koriandra;
  • 400 g konservētu sarkano pupiņu (noskalotu no šķidruma);
  • 1 tējk. kaltēta oregano;
  • sāls, pipari;
  • rīvēts siers, grieķu jogurts, zaļumi, čili pipari pasniegšanai.

Pagatavošana:

  1. Smalki sagriez sakapātus sīpolus un ķiplokus, apcep tos olīveļļā zeltaini brūnus.
  2. Pievieno gaļu un garšvielas, apcep līdz gaļa ir apbrūnināta.
  3. Pievieno tomātu pastu, konservētus tomātus un pupiņas, visu apmaisi un sautē uz lēnas uguns zem vāka 40-50 minūtes.
  4. Novāri makaronus.
  5. Pasniedz gaļas mērci uz makaroniem, rotājot ar zaļumiem, rīvētu sieru, čili pipariem.

Virtuvē

Arī ēst gatavošanu var savā ziņā dēvēt par mākslu. Spējot apvienot dažādas garšas buķetes, mēs varam radīt debešķīgus ēdienus. Ne vienmēr, lai gatavotu gardas maltītes, nepieciešamas dārgas sastāvdaļas. Arī dažādi vienkārši, viegli pieejami un ikdienā plaši izmantoti produkti var paspilgtināt ēdiena garšu. Atliek vien zināt, kas ir šīs slepenās sastāvdaļas, kuras, pievienojot klāt ēdienam, vienkāršu maltīti var padarīt debešķīgu! Šos produktus izmanto arī tādi slaveni šefpavāri kā Džeimijs Olivers un Gordons Remzijs.

Svarīgākais