Tuvojoties gada vēsākajam laikam, nereti ir vēlme celt galdā ko īpaši siltu un gardu, atbilstoši sezonalitātei. Tam izcili piemērotas rudens krāšņākās ogas – ķirbji. Šefpavārs Raimonds Zommers dalās ātri un viegli pagatavojamā ķirbju krēmzupas receptē, ar ko iepriecināt gan sevi, gan savus mīļos.
“Rudens izsenis ir zināms kā ķirbju ražas laiks. Ķirbju krēmzupa ir viena no iecienītākajām un vieglāk pagatavojamajām maltītēm, kas ļauj jo īpaši izbaudīt dižogas daudzpusīgās garšas nianses un vienlaikus arī atsvaidzināt to, pievienojot dažādas sastāvdaļas, ko īpaši iecienījušas katra ēdāja garšas kārpiņas - piemēram, pikantākas garšvielas, eļļas, vai citus papildinājumus kā maizes grauzdiņus vai sieru. Turklāt pavisam īpašu noskaņu radīs ķirbju krēmzupas pagatavošana ārā uz dzīvas uguns, kas būs kā patīkama kopā būšanas aktivitāte ģimenei nedēļas nogalē,” stāsta “Maxima Latvija” garšu vēstnesis un šefpavārs Raimonds Zommers.
Sastāvdaļas:
Pagatavošanas gaita:
Ja ir vēlme, ķirbju krēmzupu var papildināt ar maizes grauzdiņiem. Ļoti labi ķirbju zupai klāt iet sēklu maizes grauzdiņi. Tāpat vari pievienot sev tīkamas eļļas - lazdu, ķirbju, kaņepju, olīveļļu vai, piemēram, trifeļu eļļu. Pikantākām garšas kārpiņām gatavošanas laikā var pievienot papildus garšvielas - kariju, muskatriekstu, tumeriku, kajenas piparus, ingveru u.c. Tāpat zupa labi ies kopā ar sieru. Citu garšas niansi var iedot kokosriekstu piens, ko var izmantot saldā krējuma vietā. Nebaidies eksperimentēt un atrast savu rudens garšu!