Dziedātājas Patrishas kartupeļu pankūku recepte

© Publicitātes foto

Ēst, lai dzīvotu, nevis dzīvot, lai ēstu! Kuram gan atliek laika domāt par ēdienu, ja dzīvē ir daudz citu aizraujošu lietu, kurām ar diennakts stundām nepietiek? Tā mēdz gadīties arī dziedātājai Patrishai, kura ikdienā lielākoties iztiek ar retām ēdienreizēm un mazām porcijām.

"Es noteikti neesmu ģimenes lielākais kulinārs, bet mana mamma ir rādījusi priekšzīmi un iemācījusi mīlestību pret ēst gatavošanu. Man patīk tas process, sevišķi kūkas un našķus gatavot. Mans draugs ikdienā ir lielāks ēst gatavotājs nekā es pati. Bet vislabāk man garšo tādi mājas ēdieni, omīšu ēdieni - kartupelīši ar mērcīti un salātiņiem," atzīst Patrisha.

Parasti viņa gatavo vairākām dienām uzreiz, lai katru dienu ar to nebūtu jānodarbojas. "Man nesanāk iegādāties pārtiku uz veselu nedēļu. Ik pēc divām dienām dodos uz veikalu, jo es nevaru izzīlēt, ko man gribēsies ēst vakariņās vai pusdienās pēc piecām dienām," stāsta dziedātāja.

Kaut arī viņa patīk gatavot, dienas, kad jāiztiek tikai ar brokastīm un vakariņām, nav retums - Patrishai ir gana intensīvs darba grafiks un daudz pienākumu. Kamēr citi cenšas samazināt ēdienreižu skaitu, viņa, gluži pretēji, mēģina to palielināt un ēst trīs reizes dienā, tomēr atzīst, ka tas ne vienmēr izdodas. Jo aizņemtāka diena, jo mazāk gribas ēst, tāpēc pietiek pat ar mazu porciju. Pēdējā laikā Patrishas iecienītākie ēdieni ir zupas un vistas buljons, bet, kad jāgatavo draugiem - mūziķiem Helvijam Fiņķim un Valteram Pūcem, tad gan dziedātāja izvēlas gardu un vilinošu recepti - zeltainas kartupeļu pankūciņas ar bekonu.

Publicitātes foto

Kartupeļu pankūciņas ar bekonu

Personu skaits: 3

Sastāvdaļas:

  • 3 lieli kartupeļi;
  • 2-3 šķipsniņas sāls;
  • šķipsniņa piparu;
  • 1/2 sīpola;
  • 1 ola;
  • 50 g rīvēta cietā siera;
  • saulespuķu eļļa cepšanai;
  • 100 g krējuma;
  • 100 g bekona;
  • 50 g gurķa;
  • zaļumi dekoram.

Pagatavošana:

Sarīvē kartupeļus, piejauc sāli, piparus, olu, rīvētu cieto sieru, sīpolu, samaisi un cep sakarsētā eļļā, līdz pankūkas zeltaini brūnas. Nosusini salvetē, liec uz uzkodu šķīvja, uz katras pankūciņas liec tējkaroti skābā krējuma, apcepta bekona gabaliņu, dekorē ar smalki sagrieztu gurķi un zaļumiem. Šī uzkoda visgaršīgākā ir silta.

Virtuvē

Vai esi gatavs baudīt īstu siera garšu šajos Jāņos? Šova "Slavenības. Bez filtra" veterāne Magone Liedeskalna atklāj, kā pagatavot gardāko Jāņu sieru no lauku labumiem, kurš liks pat pirkstus aplaizīt!

Svarīgākais