Aleksandra Samoilova "Pasta Carbonara" recepte

© Publicitātes foto

Pludmales volejbolista Aleksandrs Samoilovs Pasta Carbonara recepte.

Mājās Aleksandrs ir grila šefpavārs, bet visu pārējo gatavo sieva, kura, pēc sportista domām, to dara fantastiski labi. Viņa mīļākie ēdieni ir vistas šašliks ar saldajiem kartupeļiem, cukīni un kukurūzu, bet olimpisko spēļu vai lielu turnīru laikā Aleksandra iecienītās maltītes ir musli ar grieķu jogurtu brokastīs, lazanja pusdienās un vidēji izcepts steiks ar sparģeļiem vakariņās.

Tomēr ir vēl kāds ēdiens, kas Aleksandram Samoilovam ir īpašs. Tā ir Pasta Carbonara, kas ēdienu repertuārā ienākusi Aleksandra itāļu trenera ietekmē: gan tāpēc, ka ātri un viegli pagatavojama, gan arī uzturvērtības dēļ - tajā ir daudz olbaltumvielu, kas palīdz muskuļiem atjaunoties pēc lielas fiziskas slodzes. Bet pats galvenais - leģendārais pludmales volejbola duets Samoilovs/Šmēdiņš pēc treniņiem to neskaitāmi daudz reižu gatavojuši kopā, tāpēc šis ēdiens saistās ar daudzām atmiņām.

Aleksandrs Samoilovs stāsta: “Parasti šo ēdienu gatavojām kopā - pārnācām no treniņa vai spēles, un tad sākās darba dalīšana: viens uzliek vārīties ūdeni makaroniem un sagriež sastāvdaļas, otrs tikmēr iet dušā. Pēc tam notiek stafetes maiņa - kamēr tas, kurš gatavojis sastāvdaļas, iet dušā, otrs, kas jau nomazgājies, pabeidz ēdiena gatavošanu.”

Publicitātes foto

Pasta Carbonara

Personu skaits: 3

Sastāvdaļas:

  • 400 g pilngraudu makaronu;
  • 1/3 tējk. sāls;
  • 200 g bekona;
  • 3 ķiploka daiviņas;
  • 3 olas;
  • 1/4 tējk. sāls;
  • 100 g sarīvēta cietā siera;
  • 1 ēdamk. sasmalcināta timiāna;
  • 1/4 tējk. maltu piparu.

Pagatavošana:

  1. Uzvāri ūdeni ar sāli, liec tajā makaronus un vāri, līdz tie gatavi.
  2. Kamēr makaroni vārās, sasmalcini bekonu, ķiploka daiviņas un timiānu. Uzkarsē pannā nedaudz olīveļļas un apcep bekonu, lai tas ir kraukšķīgs.
  3. Sakul olu dzeltenumus, pievieno sāli un piparus, kā arī trešo daļu rīvēta cietā siera. Kad pasta gatava, nokās ūdeni, taču nedaudz pastas ūdens ielej bļodiņā. To lēnām pievieno olu dzeltenumiem un sakul, lai veidojas šķidra krējuma konsistence.
  4. Pievieno pastai kraukšķīgo bekonu un olu dzeltenumus, samaisi un nekavējoties pasniedz, pārkaisot ar rīvētu cieto sieru un svaigu timiānu.

Svarīgākais