Piena produktus mēs uzglabājam ledusskapī, bet kartupeļus tumšā vietā, lai tiek ilgāk saglabātos svaigi un nesabojātos. Uzzini, kādi triki vēl palīdz paildzināt dažādu produktu mūžu.
Lai svaigi gurķi ilgāk saglabātos svaigi un nezaudētu kraukšķīgumu, ieteicams katru no gurķiem ietīt papīra dvielī un pēc tam visus ielikt zip-lock jeb aizveramajā maisiņā, un ledusskapī.
Eksperti iesaka mājas siera vai skābā krējuma traukus ledusskapī turēt augšpēdus jeb otrādāk. Novietojot trauciņus šādi, tajos radīsies vakuuma efekts, kā rezultātā palēlinās baktēriņu augšana.
Lai novērstu iespējamību, ka miltos iemājosies kukaiņi, varat izmantot šo pavisam vienkāršo metodi. Ielieciet miltu pakā, traukā piparmētras košļājamo gumiju, kas ietīta folijā.
Zemenes ilgāk var saglabāt svaigas, ja tās noskalosiet ar etiķi. Sajauciet divas ēdamkarotes etiķa ar trim glāzēm ūdens un mazgājiet ogas.
Ja jums mājās ir daudz tomātu un zināt, ka nespēsiet tos visus apēst, sasaldējiet tos. Saldētus tomātus varat pēcāk izmantot mērču un zupu gatavošanai.
Zaļumus var ilgāk sagabāt svaigus un gardus, ja tos ietīsiet mitrā papīra dvielī, ieliksiet plastmasas maisiņā un pēc tam ievietosiet ledusskapī.
Lai maize ilgāk saglabātos mīksta un izvairītos no tās ātras sapelēšanās, ievietojiet tās maisiņā selerijas kātiņu.
Lai salāti nepaliktu veci un nesavīstu, ievietojiet tos folijā. Tā tie ilgāk paliks svaigi.