8 neparastas metodes, kā uzglabāt pārtikas produktus, lai tie ilgāk saglabātos svaigi

© pexels.com

Piena produktus mēs uzglabājam ledusskapī, bet kartupeļus tumšā vietā, lai tiek ilgāk saglabātos svaigi un nesabojātos. Uzzini, kādi triki vēl palīdz paildzināt dažādu produktu mūžu.

pexels.com

1. Gurķi

Lai svaigi gurķi ilgāk saglabātos svaigi un nezaudētu kraukšķīgumu, ieteicams katru no gurķiem ietīt papīra dvielī un pēc tam visus ielikt zip-lock jeb aizveramajā maisiņā, un ledusskapī.

pexels.com

2. Mājas siers vai krējums

Eksperti iesaka mājas siera vai skābā krējuma traukus ledusskapī turēt augšpēdus jeb otrādāk. Novietojot trauciņus šādi, tajos radīsies vakuuma efekts, kā rezultātā palēlinās baktēriņu augšana.

unsplash.com

3. Milti

Lai novērstu iespējamību, ka miltos iemājosies kukaiņi, varat izmantot šo pavisam vienkāršo metodi. Ielieciet miltu pakā, traukā piparmētras košļājamo gumiju, kas ietīta folijā.

unsplash.com

4. Zemenes

Zemenes ilgāk var saglabāt svaigas, ja tās noskalosiet ar etiķi. Sajauciet divas ēdamkarotes etiķa ar trim glāzēm ūdens un mazgājiet ogas.

unsplash.com

5. Tomāti

Ja jums mājās ir daudz tomātu un zināt, ka nespēsiet tos visus apēst, sasaldējiet tos. Saldētus tomātus varat pēcāk izmantot mērču un zupu gatavošanai.

unsplash.com

6. Zaļumi

Zaļumus var ilgāk sagabāt svaigus un gardus, ja tos ietīsiet mitrā papīra dvielī, ieliksiet plastmasas maisiņā un pēc tam ievietosiet ledusskapī.

unsplash.com

7. Maize

Lai maize ilgāk saglabātos mīksta un izvairītos no tās ātras sapelēšanās, ievietojiet tās maisiņā selerijas kātiņu.

unsplash.com

8. Salāti

Lai salāti nepaliktu veci un nesavīstu, ievietojiet tos folijā. Tā tie ilgāk paliks svaigi.

Avots

Virtuvē

Kraukšķīgi marinēti sīpoli piestāv vasarai un piknikam. Pagatavo jau laicīgi marinētos sīpolus, lai tos vari baudīt brīvdienās!