Izcils ēdiens. Garšo gan lieliem, gan maziem. Var uzglabāt ledusskapī 3 dienas un pagatavošanas laiks ir vien pāris minūtes, tā par savu naksnīgo auzu receptei saka ēdienu blogere Anna Panna.
Overnight oats jeb Naksnīgās auziņas
Sastāvdaļas (3 porcijām):
- 150 g auzu pārslas;
- 450 g augu piens;
- 40 g Čia sēklas;
- 45 g Agaves sīrups vai medus.
Pagatavošana:
- Traukā samaisa visas sastāvdaļas, nosedz ar vāciņu un liek uz nakti ledusskapī.
- Brokastīs pasniedz ar dažādām piedevām.
Naksnīgo auziņu piedevu idejas:
- Banāns ar datelēm un smalki sagrieztu šokolādi;
- Zemesriekstu sviests ar iemīļotāko ievārījumu;
- Cepti āboli ar kanēli;
- Banāni ar ogām;
- Ķirbja biezenis ar banānu un kanēli;
- Tropiskie augļi ar apgrauzdētām kokosa skaidiņām.