Krāsnī cepts lasis ar citronpipariem bez pievienota sāls ļaus izbaudīt lasi jaunās garšu niansēs, iesaka "Paulig" un "Santa Maria" mārketinga aktivitāšu vadītāja mazumtirdzniecībā Latvijā Inga Auziņa.
Sastāvdaļas:
Porciju skaits - 4
- 4 gab. lasis;
- 0.5 ēd.k. olīveļļa;
- 1 ēd.k. citronpipari bez pievienota sāls;
- 3 gab. svaigi diļļu kātiņi;
- piedevas pēc ieskatiem.
Citronpiparu mērcei:
- 2 tējk. citronpipari bez pievienota sāls;
- 200 ml skābais krējums;
- 200 g cukurzirņi;
- 1 ēd.k. sviests.
Pagatavošana:
- Uzkarsē krāsni līdz 200°C. Iezied lasi ar olīveļļu un liec cepamtraukā. Pārkaisi lasi ar citronpipariem bez pievienota sāls un cep krāsnī aptuveni 10 minūtes. Rotā ar svaigām dillēm.
- Liec citronpiparu mērces sastāvdaļas bļodā un labi samaisi.
- Piepildi ⅔ katla ar ūdeni, uzvāri. Liec cukurzirņus verdošajā ūdenī un vāri 1 minūti. Nokās, samaisi ar sviestu un pasniedz bļodā.
- Pasniedz kopā ar vārītiem kartupeļiem un citronu daiviņām.