Ideja gardām vakariņām! Krāsnī cepts lasis ar citronpipariem

© Publicitātes foto

Krāsnī cepts lasis ar citronpipariem bez pievienota sāls ļaus izbaudīt lasi jaunās garšu niansēs, iesaka "Paulig" un "Santa Maria" mārketinga aktivitāšu vadītāja mazumtirdzniecībā Latvijā Inga Auziņa.

Sastāvdaļas:

Porciju skaits - 4

  • 4 gab. lasis;
  • 0.5 ēd.k. olīveļļa;
  • 1 ēd.k. citronpipari bez pievienota sāls;
  • 3 gab. svaigi diļļu kātiņi;
  • piedevas pēc ieskatiem.

Citronpiparu mērcei:

  • 2 tējk. citronpipari bez pievienota sāls;
  • 200 ml skābais krējums;
  • 200 g cukurzirņi;
  • 1 ēd.k. sviests.

Pagatavošana:

  1. Uzkarsē krāsni līdz 200°C. Iezied lasi ar olīveļļu un liec cepamtraukā. Pārkaisi lasi ar citronpipariem bez pievienota sāls un cep krāsnī aptuveni 10 minūtes. Rotā ar svaigām dillēm.
  2. Liec citronpiparu mērces sastāvdaļas bļodā un labi samaisi.
  3. Piepildi ⅔ katla ar ūdeni, uzvāri. Liec cukurzirņus verdošajā ūdenī un vāri 1 minūti. Nokās, samaisi ar sviestu un pasniedz bļodā.
  4. Pasniedz kopā ar vārītiem kartupeļiem un citronu daiviņām.

Virtuvē

Lai paildzinātu produktu mūžu un salgabātu tos svaigus, cilvēki mēdz sasladēt visu ko. Sākot no dārza ogām un augļiem, beidzot jau ar pagatavotām maltītēm. Ir produkti, kuru sasaldēšana liekas pašsaprotama un nerada jautājumus, bet citu produktu sasaldēšana var radīt mulsumu. Kā jums liekas, vai ķiplokus ir ieteicams saldēt?

Svarīgākais