RECEPTE: klasiskais plovs bez sāls

© Publicitātes foto

Jērs, rīsi, rozīnes, kumīns, burkāni un kinza – šķiet, šeit paslēpušās visas spilgtākās un aromātiskākās garšas! Ļaujiet garšām kārtīgi “sadraudzēties” un gatavojiet nesteidzoties, aicina "Paulig" un "Santa Maria" mārketinga aktivitāšu vadītāja mazumtirdzniecībā Latvijā Inga Auziņa, iesakot gardu plova recepti, kuram nav pievienots klāt sāls.

Sastāvdaļas:

Porciju skaits - 4

  • 500 g sīpoli;
  • 500 g burkāni;
  • 650 ml gargraudu rīsi;
  • 9 tējk. rozīnes;
  • pētersīļi;
  • kumīns;
  • "Santa Maria" Tellicherry melnie pipari;
  • 2 gab. ķiploka galviņas;
  • 500 g jērs;
  • 100 ml vīnogu kauliņu eļļa.

Pagatavošana:

  1. Sīpolus nomizo, sakapā, burkānus nomizo, sagriež salmiņos, visu apcep eļļā kopā ar 1 ēdamkaroti kumīna. Noņem no pannas.
  2. Jēra gaļu vai liellopa gaļas mīkstumu sagriež kubiņos un apcep eļļā kopā ar sāli un 1 ēdamkaroti kumīna.
  3. Pannā gaļai virsū liek kārtu sīpolu un burkānu, nemaisa, pārkaisa sakapātus zaļumus, rozīnes un tad rīsus. Visu atstāj kārtās, kopā nemaisa. Tiem pa vidu iesprauž ķiploka galviņas. Visu pārlej ar ūdeni tā, lai ir pirksta platumā pāri rīsiem. Uzliek vāku un atstāj uz 30 minūtēm sautēties.
  4. Pasniedz samaisītu kopā un bagātīgi pārkaisītu ar zaļumiem.

Virtuvē

Vai esi pamanījis, ka jau no virtuves plaukta nākošs aromāts spēj pacelt noskaņojumu, radīt mājīguma sajūtu vai pat uzburt atmiņas par bērnību? Smaržām ir neticami spēcīga ietekme uz mūsu emocijām un fizioloģiju, jo tās stimulē smadzeņu daļu, kas atbild par atmiņām un emocijām. Tāpēc garšvielas un ēdiena aromāti nav tikai kulinārijas sastāvdaļa – tie ir arī sava veida “noskaņojuma slēdži”, raksta “psychologytoday.com”.