Kā pagatavot gardu maltīti, neizmantojot sāli?

© pexels.com

Viens no veidiem, lai uzņemtu iespējami veselīgāku maltīti, ir lietot mazāk sāli vai pat nemaz, norāda "Paulig" un "Santa Maria" mārketinga aktivitāšu vadītāja mazumtirdzniecībā Latvijā Inga Auziņa. Viņa atklāj, kā pagatavot gardu ēdienu, neizmantojot sāli!

Pievieno ēdienam klāt kaut ko skābu

Skābums uzlabo ēdiena garšu līdzīgi kā sāls. Tam lieliski piemērota citronu vai greipfrūtu sula un dažāda veida etiķi. Gatavojot karstu ēdienu, etiķi pievieno tikai pašās gatavošanas beigās. Skābās sastāvdaļas ieteicams pievienot klāt zupām un sautējumiem.

Izmanto ķiplokus, sīpolus un puravus

Gan svaigi, gan kaltēti ķiploki, sīpoli un puravi piešķir labu garšu mērcēm un sautējumiem. Tajos esošie dabīgie cukuri karamelizējas un izdala jaunu smaržu un garšu paleti, kas piešķir ēdieniem bagātīgu garšu.

Vairāk garšaugu - bagātīgāka maltīte

Ēdienu gatavošanā bagātīgi izmantojiet dažādus kaltētus garšaugus un gatavošanas beigās - svaigus garšaugus. Jo vairāk dažādu garšu, jo vairāk mūsu garšas kārpiņas priecājas un mazāk nepieciešams sāls. Nepieredzējušiem pavāriem dažreiz ir grūti saprast, kuras kombinācijas izmantot. Šajā gadījumā izvēlieties dažādus garšaugu maisījumus bez pievienota sāls.

Lai iegūtu ēdienu ar bagātīgu garšu, nepievienojot papildu sāli, izmantojiet garšvielas ar spilgtu, izteiksmīgu garšu:

  • asos piparus;
  • papriku;
  • kajēnas piparus;
  • kurkumu;
  • sinepju sēklas;
  • mārrutkus.

Virtuvē

Lai paildzinātu produktu mūžu un salgabātu tos svaigus, cilvēki mēdz sasladēt visu ko. Sākot no dārza ogām un augļiem, beidzot jau ar pagatavotām maltītēm. Ir produkti, kuru sasaldēšana liekas pašsaprotama un nerada jautājumus, bet citu produktu sasaldēšana var radīt mulsumu. Kā jums liekas, vai ķiplokus ir ieteicams saldēt?

Svarīgākais