Šis būs lielisks dzēriens kuņģa un zarnu veselībai! Šādu skābpiena un šķiedrvielām bagātu dzērienu var baudīt gan kā brokastu dzērienu, gan launagu, gan veselīgu desertu, akcentē uztura speciāliste Liene Sondore.
Kefīrs ar ogām
Sastāvdaļas:
- 200 ml kefīra;
- 2 ēdamkarotes kamas,
- 1 tējkarote veselu linsēklu,
- sauja dažādu ogu pēc izvēles - mellenes, avenes, jāņogas, zemenesl
- 1 tējkarote vijīga medus.
Pagatavošanas gaita:
- Bļodiņā lej kefīru (var izmantot jogurtu bez piedevām), pievieno kamu, linsēklas un ļauj vismaz 30 minūtes uzbriest.
- Kefīrā kamu un linsēklas var iemaisīt jau iepriekšējā vakarā un glāzi ievietot ledusskapī. Ja nav laika - dzēriens garšos labi arī pagatavots uzreiz.
- Pievieno ogas un pēc izvēles var papildināt ar tējkaroti medus.
- Var arī pievienot svaigas piparmētru vai bazilika lapiņas.