RECEPTE: dzēriens kuņģa un zarnu veselībai

© pexels.com

Šis būs lielisks dzēriens kuņģa un zarnu veselībai! Šādu skābpiena un šķiedrvielām bagātu dzērienu var baudīt gan kā brokastu dzērienu, gan launagu, gan veselīgu desertu, akcentē uztura speciāliste Liene Sondore.

Kefīrs ar ogām

Sastāvdaļas:

  • 200 ml kefīra;
  • 2 ēdamkarotes kamas,
  • 1 tējkarote veselu linsēklu,
  • sauja dažādu ogu pēc izvēles - mellenes, avenes, jāņogas, zemenesl
  • 1 tējkarote vijīga medus.

Pagatavošanas gaita:

  • Bļodiņā lej kefīru (var izmantot jogurtu bez piedevām), pievieno kamu, linsēklas un ļauj vismaz 30 minūtes uzbriest.
  • Kefīrā kamu un linsēklas var iemaisīt jau iepriekšējā vakarā un glāzi ievietot ledusskapī. Ja nav laika - dzēriens garšos labi arī pagatavots uzreiz.
  • Pievieno ogas un pēc izvēles var papildināt ar tējkaroti medus.
  • Var arī pievienot svaigas piparmētru vai bazilika lapiņas.

Virtuvē

Ja meklējat ātri pagatavojamu, veselīgu un sildošu zupu, kas ne tikai būs ļoti garšīga, bet arī sniegs enerģiju un sasildīs, tad šī burkānu un ingvera zupa būs īstā! Burkāni ir lielisks A vitamīna avots, bet ingvers palīdz uzlabot gremošanu un dod siltumu. Šī zupa ir ideāla ātrai pusdienu vai vakariņu sagatavošanai - to var pagatavot tikai 20 minūtēs! Ar recepti dalās “exmple.com”.

Svarīgākais