Atsvaidzinoša kūka ar vasaras ogām vai augļiem. Šajā receptē ir izmantotas upenes, taču tikpat labi var izmantot arī avenes, zemenes, plūmes vai arī persiku, bumbieru, ābolu šķēlītes.
Sastāvdaļas
- Kviešu milti: 125 g
- Auzu pāslas: 100 g
- Brūnais cukurs: 135 g
- Cepamais pulveris: 5 g
- Sviests: 113 g
- Citrons: 1 gab
- Grieķu jogurts: 450 g
- Cukurs: 30 g
- Kukurūzas ciete: 16 g
- Upenes: 300 g
Pagatavošana
- Citronam norīvē miziņu un to samaisa ar brūno cukuru. Pievieno miltus, auzu pārslas, cepamo pulveri un sķipsniņu sāls. Tad maisījumā iemaisa sviestu, līdz izveidojas drupačas.
- Noliek malā aptuveni 1 sauju drupaču, ko vajadzēs pārkaisīšanai. Pārējās drupašas ieklāj kūkas formas apakšā un pieblietē. (Šis sastāvdaļu daudzums paredzēts 20 cm X 25 cm taisnstūra vai 25cm apaļai kūkas formai. Ja panna lielāka, attiecīgi jāpalielina arī sastāvdaļu daudzums).
- Citā bļodā sajauc jogurtu, cukuru un kukurūzas cieti. Ar šo jogurta maisījumu pārklāj drupaču pamatni. Uz jogurta masas uzliek upenes, bet virs tām - iepriekš malā atliktās drupačas.
- Liek pannu cepeškrāsnī un cep 40-45 minūtes līdz virsējās drupačas izcepušās.
- Kad kūka izcepusies, tai jāļauj atdzist un vēlams vismaz uz pāris stundām to ielikt ledusskapī.
Receptes oriģināls šeit