RECEPTE: Vasaras ogu un jogurta kūka

© cookbook.ilaipa.lv

Atsvaidzinoša kūka ar vasaras ogām vai augļiem. Šajā receptē ir izmantotas upenes, taču tikpat labi var izmantot arī avenes, zemenes, plūmes vai arī persiku, bumbieru, ābolu šķēlītes.

Sastāvdaļas

  • Kviešu milti: 125 g
  • Auzu pāslas: 100 g
  • Brūnais cukurs: 135 g
  • Cepamais pulveris: 5 g
  • Sviests: 113 g
  • Citrons: 1 gab
  • Grieķu jogurts: 450 g
  • Cukurs: 30 g
  • Kukurūzas ciete: 16 g
  • Upenes: 300 g

Pagatavošana

  1. Citronam norīvē miziņu un to samaisa ar brūno cukuru. Pievieno miltus, auzu pārslas, cepamo pulveri un sķipsniņu sāls. Tad maisījumā iemaisa sviestu, līdz izveidojas drupačas.
  2. Noliek malā aptuveni 1 sauju drupaču, ko vajadzēs pārkaisīšanai. Pārējās drupašas ieklāj kūkas formas apakšā un pieblietē. (Šis sastāvdaļu daudzums paredzēts 20 cm X 25 cm taisnstūra vai 25cm apaļai kūkas formai. Ja panna lielāka, attiecīgi jāpalielina arī sastāvdaļu daudzums).
  3. Citā bļodā sajauc jogurtu, cukuru un kukurūzas cieti. Ar šo jogurta maisījumu pārklāj drupaču pamatni. Uz jogurta masas uzliek upenes, bet virs tām - iepriekš malā atliktās drupačas.
  4. Liek pannu cepeškrāsnī un cep 40-45 minūtes līdz virsējās drupačas izcepušās.
  5. Kad kūka izcepusies, tai jāļauj atdzist un vēlams vismaz uz pāris stundām to ielikt ledusskapī.

Receptes oriģināls šeit

Virtuvē

Lai paildzinātu produktu mūžu un salgabātu tos svaigus, cilvēki mēdz sasladēt visu ko. Sākot no dārza ogām un augļiem, beidzot jau ar pagatavotām maltītēm. Ir produkti, kuru sasaldēšana liekas pašsaprotama un nerada jautājumus, bet citu produktu sasaldēšana var radīt mulsumu. Kā jums liekas, vai ķiplokus ir ieteicams saldēt?

Svarīgākais