RECEPTE: Cūkgaļas fileja ar Briseles kāpostiem

© unsplash.com

Izmēģini sātīgo, bet tai pat veselīgo cūkgaļas filejas recepti, kuru iesaka nobaudīt uztura speciāliste Olga Ļubina.

Nepieciešams:

  • 300 g Briseles kāpostu;
  • 2 ķiploka daiviņas;
  • 400 g cūkgaļas filejas;
  • olīveļļa;
  • rozmarīns, timiāns, sāls - pēc garšas.

Pagatavošana:

  1. Ieslēdz cepeškrāsni uz 180 grādiem, sagatavo cepamtrauku.
  2. Cūkgaļas fileju nomazgā, nosusini. Veselu fileju ieeļļo ar olīveļļu, uzber sāli, piparus, ierīvē ķiploku, virsū liec rozmarīnu un timiānu.
  3. Briseles kāpostiem pievieno ēdamkaroti olīveļļas, garšvielas pēc gaumes un liec cepties cepeškrāsnī kopā ar cūkgaļas fileju aptuveni 30-40 minūtes.

Virtuvē

Tiem, kas brūnās olas krāso sīpolu mizās, nav jāuztraucas - uz Lieldienu olām nebūs redzams marķējuma zīmogs. Bet, ja olas ir baltas un plānojat tās krāsot gaišās krāsās, marķējums var sabojāt to izskatu. Kā no tā atbrīvoties, stāsta “limon.postimees.ee”.