Garda un veselīga vakariņu recepte - dārzeņi ar vistu

© pexels.com

Uztura speciālistes Olgas Ļubinas vakariņu recepte - dārzeņi ar vistu.

Nepieciešams:

  • 1 pastinaks;
  • 1 biete;
  • 1 saldais kartupelis;
  • 1 paprika;
  • 400 g mazo vistas fileju;
  • sāls, pipari, rozmarīns, sarkanā paprika pēc garšas;
  • sula no 1 citrona;
  • 2 ēd. k. olīveļļas.

Pagatavošana:

  1. Ieslēdz cepeškrāsni uz 180 grādiem, sagatavo cepamtrauku.
  2. Nomazgā, nosusini dārzeņus, sagriez papriku, nomizo pastinaku, bieti un saldo kartupeli, sagriez tos kubiņos.
  3. Vistas fileju nomazgā, sagriez strēmelēs un liec virsū dārzeņiem.
  4. Pievieno olīveļļu, uzber sāli, piparus, rozmarīnu un sarkano papriku pēc garšas, samaisi un liec cepamtraukā. Cep cepeškrāsnī aptuveni 30-40 minūtes, pirms pasniegšanas uzpilini citrona sulu.

Virtuvē

Tomāti ne tikai ir gardi, bet arī ir bagāti ar vitamīniem un antioksidantiem, taču vai zinājāt, ka ir vairāki mazāk zināmi veidi, kā pagatavot šo gardumu? Šajā rakstā iepazīstināsim ar dažiem neparastiem, bet ļoti baudāmiem veidiem, kā izmantot tomātus ikdienas ēdienos vai svētku galdā. Ar ieteikumiem dalās “Kitchn”.

Svarīgākais