Garda un veselīga vakariņu recepte - dārzeņi ar vistu

© pexels.com

Uztura speciālistes Olgas Ļubinas vakariņu recepte - dārzeņi ar vistu.

Nepieciešams:

  • 1 pastinaks;
  • 1 biete;
  • 1 saldais kartupelis;
  • 1 paprika;
  • 400 g mazo vistas fileju;
  • sāls, pipari, rozmarīns, sarkanā paprika pēc garšas;
  • sula no 1 citrona;
  • 2 ēd. k. olīveļļas.

Pagatavošana:

  1. Ieslēdz cepeškrāsni uz 180 grādiem, sagatavo cepamtrauku.
  2. Nomazgā, nosusini dārzeņus, sagriez papriku, nomizo pastinaku, bieti un saldo kartupeli, sagriez tos kubiņos.
  3. Vistas fileju nomazgā, sagriez strēmelēs un liec virsū dārzeņiem.
  4. Pievieno olīveļļu, uzber sāli, piparus, rozmarīnu un sarkano papriku pēc garšas, samaisi un liec cepamtraukā. Cep cepeškrāsnī aptuveni 30-40 minūtes, pirms pasniegšanas uzpilini citrona sulu.

Virtuvē

Lai paildzinātu produktu mūžu un salgabātu tos svaigus, cilvēki mēdz sasladēt visu ko. Sākot no dārza ogām un augļiem, beidzot jau ar pagatavotām maltītēm. Ir produkti, kuru sasaldēšana liekas pašsaprotama un nerada jautājumus, bet citu produktu sasaldēšana var radīt mulsumu. Kā jums liekas, vai ķiplokus ir ieteicams saldēt?

Svarīgākais