Garda medus pannas cottas recepte

© Publicitātes foto

Ar gardu medus panna cottas recepti dalās igauņu šefpavāre Merlina Vetika.

Nepieciešams:

  • 600 ml 35% saldā krējuma;
  • 150 g medus;
  • 4 želatīna loksnes (izmērcētas aukstā ūdenī);
  • bišu vasks*.

Garnēšanai:

  • zemenes;
  • 1 ēd. k. medus;
  • ziedputekšņi.

Pagatavošana:

  • Uzkarsēt saldo krējumu līdz 80C, ievietot tajā bišu vasku. Ļaut tam uz nakti ievilkties ledusskapī. Izņemt bišu vasku no saldā krējuma, atkārtoti to uzkarsēt līdz 80C. Pievienot medu un želatīnu līdz tas izkūst. Pārlikt to traukā.

*Ja nav bišu vaska, tad var iztikt arī bez tā.

  • Zemenes izmērcēt medū.
  • Pasniegt medus panna cottu ar zemenēm un ziedputekšņiem.

Virtuvē

Lai paildzinātu produktu mūžu un salgabātu tos svaigus, cilvēki mēdz sasladēt visu ko. Sākot no dārza ogām un augļiem, beidzot jau ar pagatavotām maltītēm. Ir produkti, kuru sasaldēšana liekas pašsaprotama un nerada jautājumus, bet citu produktu sasaldēšana var radīt mulsumu. Kā jums liekas, vai ķiplokus ir ieteicams saldēt?

Svarīgākais