Ar gardu medus panna cottas recepti dalās igauņu šefpavāre Merlina Vetika.
Nepieciešams:
- 600 ml 35% saldā krējuma;
- 150 g medus;
- 4 želatīna loksnes (izmērcētas aukstā ūdenī);
- bišu vasks*.
Garnēšanai:
- zemenes;
- 1 ēd. k. medus;
- ziedputekšņi.
Pagatavošana:
- Uzkarsēt saldo krējumu līdz 80C, ievietot tajā bišu vasku. Ļaut tam uz nakti ievilkties ledusskapī. Izņemt bišu vasku no saldā krējuma, atkārtoti to uzkarsēt līdz 80C. Pievienot medu un želatīnu līdz tas izkūst. Pārlikt to traukā.
*Ja nav bišu vaska, tad var iztikt arī bez tā.
- Zemenes izmērcēt medū.
- Pasniegt medus panna cottu ar zemenēm un ziedputekšņiem.