"Fotografiska Tallin" restorāna šefpavāre Merlina Vetika iesaka izmēģināt, ko jaunu un nebijušu - tataki steiku ar marinētiem dārzeņiem.
Nepieciešams:
- 1 steika gabals;
- jebkuri kraukšķīgie dārzeņi: kāposti, burkāni, redīsi, gurķi vai citi;
- sāls;
- 100 ml sojas mērces;
- 1 neliels ingvera gabals, kas ir sasmalcināts;
- ½ sasmalcinātu čili pipars;
- 1 tējkarote medus.
Pagatavošana:
- Sagriezt dārzeņus mazos gabaliņos. Ievietot burkā ar vāku un pievienot sāli, aptuveni 2% no dārzeņu svara. Uzglabāt to istabas temperatūrā, pēc neilga laika dārzeņi būs gatavi lietošanai.
- Steikam pievienot garšvielas un apcept uz sakarsēta grila vai cepešpannas, lai ārējais slānis labi apceptos līdz brūnumam, bet steika iekšpuse paliktu sulīga. Ļaut gaļai nedaudz atdzist un pēc tam sagriezt plānās šķēlēs.
- Samaisīt visas mērces sastāvdaļas kopā. Izveidot nelielu kaudzi kraukšķīgu dārzeņu, uzlikt sagrieztu gaļu un pārklāt to ar sagatavoto ingvera-sojas mērci.