Veikalu tīkls "Elvi" kopā ar pavāri un uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni aicina izmēģināt kaut ko jaunu un piedāvā eksotisku recepti. Nogaršo svaigu gurķu auksto zupu ar zaļajiem zirnīšiem.
Sastāvdaļas:
- 8 gurķi;
- 200 g notīrītu zaļo zirnīšu;
- saišķis pētersīļu;
- saišķis diļļu;
- saišķis piparmētru lapu;
- sula no 1/2 citrona;
- 4 ēdamk. olīveļļas;
- 1 ķiploka daiviņa;
- 250-300 g paniņu;
- sauja riekstu vai sēkliņu pasniegšanai (var nepievienot).
Pagatavošana:
- Sablendē visas sastāvdaļas līdz maisījums ir viendabīgs.
- Liec ledusskapī uz 3-4 stundām, lai zupa iegūst bagātīgu garšu.
- Rotā ar smalki sagrieztiem gurķiem un zaļumiem. Klāt var pievienot sakapātus riekstus vai sēkliņas (piemēram, valriekstus, lazdu riekstus, mandeles, ķirbju sēklas).