RECEPTE: Salāti ar turku zirņiem un kvinoju

© unsplash.com

"Rimi" veselīgas ēšanas eksperte, sertificēta uztura speciāliste  Olga Ļubina iesaka izmēģināt jaunu salātu recepti. To pagatavošana nebūs sarežģīta!

Salāti ar turku zirņiem, kvinoju, saulē kaltētiem tomātiem un olīvām

Nepieciešams:

  • 300 g turku zirņu savā sulā;
  • 200 g kvinojas;
  • 12 saulē kaltēti tomāti eļļā;
  • 16 olīvas.

Pagatavošana:

Kvinoju noskalo un liec vārīties 10-15 minūtes. Kad kvinoja ir gatava, nolej ūdeni un pievieno dažus pilienus olīveļļas, lai graudiņi nesaliptu. Turku zirņus iesaku izvēlēties jau pagatavotus, piemēram, savā sulā: nolej sālsūdeni un pievieno kvinojai. Sagriez saulē kaltētus tomātus un liec klāt salātiem, pievieno vēl dažas olīvas.

Virtuvē

Tomāti ne tikai ir gardi, bet arī ir bagāti ar vitamīniem un antioksidantiem, taču vai zinājāt, ka ir vairāki mazāk zināmi veidi, kā pagatavot šo gardumu? Šajā rakstā iepazīstināsim ar dažiem neparastiem, bet ļoti baudāmiem veidiem, kā izmantot tomātus ikdienas ēdienos vai svētku galdā. Ar ieteikumiem dalās “Kitchn”.

Svarīgākais