Alternatīvas receptes tradicionālajam Līgo svētku galdam

© Publicitātes foto

Daudziem no mums Līgo svētku svinēšana asociējas ar gaļas šašliku, sieru un pīrādziņiem, tomēr mūsdienu bagātīgajā garšu un iespēju pasaulē var rast arī dažādas alternatīvas, pārsteidzot līgotājus, piemēram, ar vegāniskām uzkodām, salātiem utt. Receptes iesaka "Rimi Gardēdis" un pavārs Edgars Sanders.

“Vegāniskas uzkodas var baudīt ikviens - pateicoties plašajam vegānisko produktu klāstam, maltītē var iekļaut ne vien dārzeņus, augļus un ogas, bet arī pākšaugus, sēnes, riekstus, dažādus sojas produktus un augu valsts šniceles, padarot ēdienu ne tikai svaigu un vasarīgu, bet arī bagātīgu un sātīgu,” stāsta Rimi Gardēdis Edgars Sanders.

Kā atklāj pavārs, vegāniski produkti sniedz lielisku iespēju uzplaukt kulinārijas radošumam, eksperimentējot ar viegliem un atsvaidzinošiem ēdieniem - no sulīgiem arbūziem un ogām līdz saulē nogatavinātiem tomātiem un svaigiem dārza garšaugiem. Izbaudi grilētu dārzeņu iesmu, vienkāršus, košus dārzeņu salātus ar olīveļļu, sāli un citronu vai sēņu burgera bagātīgo umami. Pagatavo arī dažādus atspirdzinošus dzērienus, piemēram, ūdeni ar augļiem, mājas limonādi vai ledus tējas.

1. Beyond meat vraps

Nepieciešams:

  • 4 augu izcelsmes burgeri Beyond meat;
  • 4 lielās tortiljas;
  • 1/4 ledus salāta galvas;
  • 1/4 svaiga kāposta;
  • 100 g korejiešu burkānu;
  • 4 marinēti gurķi;
  • 4 ēdamk. vārītu brūno pupiņu;
  • 6 ēdamk. vegāniskas majonēzes;
  • 1 ēdamk. pilngraudu sinepju;
  • širača mērce pēc garšas.

Pagatavošana:

  1. Burgerus apcep no abām pusēm, līdz tie nedaudz brūni un vidū silti. Ar dakšiņu saplēs burgerus mazākos gabalos un noliec malā, lai atdziest.
  2. Smalki sagriez ledus salātus un kāpostu, liec bļodā, pievieno korejiešu burkānus un visu samaisi. Marinētus gurķus sagriez smalkās ripiņās.
  3. Majonēzei pievieno sinepes, širača mērci pēc garšas un samaisi.
  4. Uz tortiljas smērē sinepju majonēzi, kārto salātus, marinētos gurķus, pupiņas un visam pa virsu liec burgeru gaļu. Aiztin ciet tortiljas un apcep pannā vai uz grila, līdz tās zeltaini brūnas.

2. Grilētas vīģes ar jogurtu un rozmarīnu

Nepieciešams:

  • 6 svaigas vīģes;
  • 2 rozmarīna zariņi;
  • 4 ēdamk. vegāniska jogurta bez piedevām;
  • 1 ēdamk. balzametiķa;
  • 2 ēdamk. tumšā agaves sīrupa;
  • sauja rukolas;
  • sauja grauzdētu pistāciju.

Pagatavošana:

  1. Uz grila liec vīģes un rozmarīna zariņus tā, lai tie saskaras, un cep līdz vīģes nedaudz mīkstas un karamelizējušās.
  2. Trauciņā liec jogurtu un pārlej balzametiķi.
  3. Uz šķīvja liec nedaudz rukolas un grilētās vīģes. Apslaki vīģes ar agaves sīrupu. Pievieno grauzdētas pistācijas.

Virtuvē

Lai paildzinātu produktu mūžu un salgabātu tos svaigus, cilvēki mēdz sasladēt visu ko. Sākot no dārza ogām un augļiem, beidzot jau ar pagatavotām maltītēm. Ir produkti, kuru sasaldēšana liekas pašsaprotama un nerada jautājumus, bet citu produktu sasaldēšana var radīt mulsumu. Kā jums liekas, vai ķiplokus ir ieteicams saldēt?

Svarīgākais