Vai jūnijā un svētkos maz iespējams debešķīgāks salikums kā zemenes ar šokolādi? "Barbora" iesaka gardu kūku, kurā starp šokolādes kārtām liekamas svaigas un sulīgas zemenes.
Nepieciešams:
- 180 grami sviesta;
- 200 grami tumšās šokolādes;
- 3 olas;
- 200 grami cukura;
- 100 grami kviešu miltu;
- 1 ēdamkarote vaniļas cukura;
- 1 tējkarote cepamā pulvera;
- zemenes (cik gribas);
- 200 mililitri saldais krējums;
- rotājumi pēc izvēles.
Pagatavošana:
- Sviestu un šokolādi sadaliet mazākos gabalos un lieciet katliņā. Karsējiet uz mazas uguns un maisiet, kamēr gabaliņi izkusuši.
- Olas sakuliet ar cukuru, līdz iegūstiet gaišu un gaisīgu krēmu.
- Miltus sajauciet ar vaniļas cukuru un cepamo pulveri.
- Gan saputotās olas, gan miltu maisījumu lēnām samaisiet ar nedaudz atdzesēto šokolādes - sviesta masu.
- Ieklājiet cepampapīru 24-26 cm lielā cepamajā formā. Mīklu lejiet formā un cepiet 180 grādos 20-25 minūtes.
- Labāk cepiet mazliet mazāk laika, lai saglabātu mitrumu un blīvumu, bet jāuzmanās, lai iekšpuse būtu izcepta. Kūku izņemiet no krāsns, bet atstājiet cepamajā formā atdzist.
- Zemenes pārgrieziet gareniski uz pusēm un kārtojiet uz kūkas ar pārgriezto pusi uz leju vienā kārtā. Mazākas zemenes var atstāt nesagrieztas.
- Sasmalcināto šokolādi izkausējiet uzkarsētā saldajā krējumā un samaisiet viendabīgā masā. Pārlejiet zemenēm.
- Garnējiet un ielieciet kūku uz stundu ledusskapī.