Šī recepte ir lieliska savā vienkāršībā - pareizie produkti pareizajā kombinācijā un garšas kārpiņas gavilēs, taču pagatavošana daudz laika neaizņems. Recepti iesaka "Barbora".
Nepieciešams:
- 500 grami mazu jauno kartupelīšu;
- 1 ķiploks;
- Rozmarīna zariņš;
- 4 ēdamkarotes eļļas;
- Sāls pēc garšas;
- Malti melnie pipari pēc garšas;
- 500 grami laša filejas ar ādu;
- 1 ēdamkarote sviesta;
- 1 glāze sniega zirņu;
- 100 grami redīsu;
- 1 gurķis;
- 1 burciņa marinēto gurķīšu;
- Sauja rukolas;
- Sauja mikrozaļumu;
- 1 avokado;
- 1/3 glāze provansas majonēzes;
- ¼ glāze krējuma;
- 1 citrona sula;
- Sauja lociņu.
Pagatavošana:
- Kartupeļus nomizojiet, sagrieziet daiviņās un lieciet cepamtraukā. Veselu ķiploku pārgrieziet horizontāli uz pusēm un pievienojiet kartupeļiem.
- Visu pārslakiet ar 3 ēdamkarotēm eļļas, pārkaisiet sāli, svaigi maltiem pipariem un pievienojiet rozmarīna zariņu.
- Lieciet cepeškrāsnī 200 grādos un cepiet apmēram 20 minūtes, līdz kartupeļi zeltaini brūni, mīksti un ar kraukšķīgu garoziņu.
- Sagrieziet lasi 4 cm biezos gabaliņos, apkaisiet ar sāli un pipariem.
- Pannā izkausējiet 1 ēdamkaroti eļļu un pievienojiet sviestu. Cepiet lasi ar ādu uz leju 3-4 minūtes, tad, apgrieziet otrādi, vēl 2-3 minūtes, līdz zivs ir gatava.
- Avokado, majonēzi, citronu sulu, ķiploka daiviņu, lokus un sāli sablenderējiet viendabīgā konsistencē.
- Šķīvjos kārtojiet ceptos kartupeļus, lasi. Pievienojiet sniega zirņus, daiviņās sagrieztus redīsus, gurķi, rukolu un marinētos gurķīšus, pārkaisiet mikrozaļumus un pārlejiet ar mērci.