“Snikers” batoniņi latviešu gaumē

© Publicitātes foto/Rimi

Šie snikerīši gan garšo, gan izskatās teicami! Būtiski tas, ka arī to gatavošana nav sarežģīta vai laikietilpīga. Recepti iesaka "Rimi Bērniem" eksperti Sāra, Lība un Klāvs Smildziņi.

Nepieciešams:

  • 180 g cepumu “Selga”;
  • 120 g sviesta;
  • 40 ml piena;
  • 200 g konfekšu “Gotiņa”;
  • 2 saujas sāļo zemesriekstu;
  • 200 g piena šokolādes.

Gatavošana:

  1. Izkausē 80 g sviesta.
  2. Cepumiem pievieno kausēto sviestu un smalki samaļ.
  3. Masu liek formā, nopresē, atdzesē.
  4. Katlā izkausē konfektes “Gotiņa”, klāt lejot pienu.
  5. Konfekšu masai pievieno zemesriekstus un samaisa.
  6. Riekstu masu lej virs cepumiem, atstāj dzesēties.
  7. Izkausē šokolādi, kam pievienoti 40 g sviesta. Lej pāri zemesriekstu masai.
  8. Atdzesētu kārtojumu sagriež batoniņos.

Virtuvē

Vai arī jūs lielveikala plauktos noskatāties uz košajām, dzeltenajām kukurūzas vālītēm, tomēr neieliekat tās savā groziņā, jo baidāties, ka nepratīsiet tās pareizi pagatavot? Par to, kā pavisam vienkārši uzvārīt mutē kūstošu kukurūzu, dalās “The Takeout” - jums vajadzēs tikai divas sastāvdaļas.

Svarīgākais