“Snikers” batoniņi latviešu gaumē

© Publicitātes foto/Rimi

Šie snikerīši gan garšo, gan izskatās teicami! Būtiski tas, ka arī to gatavošana nav sarežģīta vai laikietilpīga. Recepti iesaka "Rimi Bērniem" eksperti Sāra, Lība un Klāvs Smildziņi.

Nepieciešams:

  • 180 g cepumu “Selga”;
  • 120 g sviesta;
  • 40 ml piena;
  • 200 g konfekšu “Gotiņa”;
  • 2 saujas sāļo zemesriekstu;
  • 200 g piena šokolādes.

Gatavošana:

  1. Izkausē 80 g sviesta.
  2. Cepumiem pievieno kausēto sviestu un smalki samaļ.
  3. Masu liek formā, nopresē, atdzesē.
  4. Katlā izkausē konfektes “Gotiņa”, klāt lejot pienu.
  5. Konfekšu masai pievieno zemesriekstus un samaisa.
  6. Riekstu masu lej virs cepumiem, atstāj dzesēties.
  7. Izkausē šokolādi, kam pievienoti 40 g sviesta. Lej pāri zemesriekstu masai.
  8. Atdzesētu kārtojumu sagriež batoniņos.

Virtuvē

Tomāti ne tikai ir gardi, bet arī ir bagāti ar vitamīniem un antioksidantiem, taču vai zinājāt, ka ir vairāki mazāk zināmi veidi, kā pagatavot šo gardumu? Šajā rakstā iepazīstināsim ar dažiem neparastiem, bet ļoti baudāmiem veidiem, kā izmantot tomātus ikdienas ēdienos vai svētku galdā. Ar ieteikumiem dalās “Kitchn”.