Gribi pārsteigt mīļoto ar gardu ēdienu? Pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone piedāvā vegāniska gratēna un sulīgas burkānkūkas recepti Valentīndienas vakariņām.
Gatavošanas laiks: 10 min + laiks cepšanai
Sastāvdaļas:
Pagatavošana:
1) Sagriez bietes plānās ripiņās, puravus aptuveni puscentimetru platās ripiņās.
2) Cepamtraukā izkārto pamīšus bietes un puravus.
3) Katliņā samaisi kokosriekstu pienu, caur spiedi izspiestus ķiplokus, buljonu, sāli un piparus, lapiņas no timiāna zariņiem un sinepes (var izmantot blenderi, lai šīs visas sastāvdaļas vienmērīgāk samaisītu kopā), un visu uzvāri.
4) Šo maisījumu izlej virsū bietēm un puraviem, noklāj cepamtrauku ar foliju un cep iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī (180 grādos) 40-50 minūtes.
5) Noņem foliju un cep vēl 10 minūtes, tad pasniedz karstu!
Gatavošanas laiks: 10 minūtes + laiks cepšanai
Sastāvdaļas:
Pagatavošana:
1) Samaisi eļļu ar cukuru un olām viendabīgā maisījumā.
2) Pievieno rīvētus burkānus, samaisi.
3) Pievieno miltus, sodu, cepamo pulveri, kanēli un sāli, visu samaisi.
4) Pielej paniņas, pievieno valriekstus un rozīnes, samaisi un izlej cepamā formā.
5) Cep cepeškrāsnī (160 C grādos) aptuveni 45 minūtes, gatavību pārbaudot ar kociņu - iedur kociņu, ja tas iznāk ārā tīrs un mīkla nelīp klāt, tad kūka gatava.
6) Kūku atdzesē līdz istabas temperatūrai.
7) Pagatavo krēmu - saputo vai samaisi rikotu ar krēmsieru, medu un kanēli, un liec to kūkai virsū, izlīdzina ar karoti piešķirot krēmam formu pēc savas izvēles.
8) Rotā ar ogām.