Valentīna dienas konfektes uz kociņa

© Ekrānuzņēmums no bhg.com/Valentine Lollipops

Valentīna dienai piestāv ne tikai sarkanā krāsa, ziedi un rotaļlietas, bet arī saldumi sirds formā. Pagatavojiet konfetes uz kociņa!

Vajadzēs:

  • foliju;
  • koka irbulīšus;
  • stiklenes sarkanā krāsā;
  • cepumu formiņas sirds formā;
  • ēdamos dekorus, piemēram, pērlītes.

Pagatavošana:

1. Uzlieciet cepuma formiņu virsū folijam.

2. Aptiniet apkārt cepuma formiņai foliju.

Ekrānuzņēmums no bhg.com/Valentine Lollipops

3. Zem cepuma formiņas palieciet apakšā koka irbulīti (skat. attēlu).

Ekrānuzņēmums no bhg.com/Valentine Lollipops

4. Izņemiet cepuma formiņu laukā no folija.

Ekrānuzņēmums no bhg.com/Valentine Lollipops

5. Lieciet folija sirdis uz cepešpannas.

Ekrānuzņēmums no bhg.com/Valentine Lollipops

6. Katrā folija sirdī ielieciet pāris stiklenes.

Ekrānuzņēmums no bhg.com/Valentine Lollipops

7. Uzkrasējiet cepeškrāsni uz 180 grādiem.

8. Lieciet cepešpannu krāsnī, "cepiet" sirdis aptuveni 10 minūtes jeb tik ilgi līdz stiklenes ir izkusušas.

9. Pēc tam uzmanīgi izņemiet cepešpannu laukā no krāsns. Katram čupa čupam uzberiet virsū sevis izvēlētos dekorus.

Ekrānuzņēmums no bhg.com/Valentine Lollipops

10. Pagaidiet līdz konfekte sacietē un izņemiet tās laukā no folija.

Ekrānuzņēmums no bhg.com/Valentine Lollipops

Avots

Virtuvē

Vai esi pamanījis, ka jau no virtuves plaukta nākošs aromāts spēj pacelt noskaņojumu, radīt mājīguma sajūtu vai pat uzburt atmiņas par bērnību? Smaržām ir neticami spēcīga ietekme uz mūsu emocijām un fizioloģiju, jo tās stimulē smadzeņu daļu, kas atbild par atmiņām un emocijām. Tāpēc garšvielas un ēdiena aromāti nav tikai kulinārijas sastāvdaļa – tie ir arī sava veida “noskaņojuma slēdži”, raksta “psychologytoday.com”.