Lielveikalos mūsdienās var iegādāties teju visu. Lai atvieglotu mūsu ikdienu, pārtikas veikali piedāvā dažādās produktu sagataves, lai ēst gatavošana būtu pavisam vienkārša un ātra. Šādu gatavu produktu iegāde pamatīgi atvieglo mūsu ikdienu. Šefpavāri izceļ, ko nekādā gadījumā veikalā nevajadzētu pirkt gatavu.
"Alter" un "Kaido" restorānu īpašnieks, šefpavārs Breds Kilgore izceļ, ka nekādā gadījumā neiesaka nevienam iegādāties veikalos jau gatavu vistas vai dārzeņu buljonu. Buljonu ieteicams gatavot pašiem. Tā tas būs ne tikai veselīgāks, bet arī garšām bagātāks.
Tikmēr šefpavārs Oskars de Rivero uzskata, ka lielveikalos nekad nevajadzētu iegādāties gvakamoli. Viņprāt, ir lietas, kuras ir jāgatavo pašiem un uzreiz tās jānobauda jeb jo svaigāks produkts, jo labāks tas ir. Svaigas, paša gatavotas gvakamoles garša un tekstūra būs daudz labāka nekā veikalā burciņās pieejamajos variantos.
Šefpavārs Makoto Okuva norāda, ka suši ieteicams gatavot pašiem, vai doties tos nobaudīt uz restorāniem. Viņaprāt, nekādā gadījumā tos nevajadzētu iegādāties lielveikalos. Veikalos esošie suši nebūs pēdējā svaiguma, kas ir būtiski svarīgi šim ēdienam.
Reizēm slinkumam nav robežu jeb veikalos var iegādāties tādas ēdienu sagataves, kuras itin viegli ir pagatavot arī mājās, piemēram, vārītus rīsus. Restorāna "DBGB" šefpavārs Nikolass Tans norāda, ka rīsi ir viens no tiem produktiem, kurus nekādā gadījumā nevajadzētu pirkt jau izvārītus, jo to pagatavošana prasa vien pavisam nelielu laiku.
"Love & Salt" šefpavārs Kriss Felmeiers norāda, ka veikalos pieejamais, jau gatavais pesto ne tuvu nestāv klāt tam, kādu jūs varat pagatavot mājās pats. Mājās gatavotam pesto garšu buķete būs ne tikai bagātāka, bet tas būs arī svaigāks. Tieši pateicoties šīm divām lietām, šefpavārs iesaka pesto pagatavot mājās pašiem.
Iegādājoties pārtikas veikalos dārzeņus un augļus, pirms to likšanas groziņā mēs novērtējam to svaigumu. Grūtāk pateikt to, vai produkts ir svaigs, vai nē, ir salātu maisījumos. Tāpēc "The Dutch" šefpavārs Džoss Gripers iesaka nepirkts jau plastmasas iepakojumos gatavos salātu maisījumus.
Saldēti hamburgeri šefpavāra Dena Džeikobsa prāt ir vissliktākā ēdienu sagatave, kuru iegādāties lielveikalā. Pavārs norādā, ka šādi hamburgeri nesastāv no augstākā labuma gaļas un ir bagātināti ar dažādām neveselīgām piedevām.
Šefpavārs un restorāna "Mi Vida" īpašnieks Roberto Santibanezs apgalvo, ka visabsurdākā lieta, ko pirkt gatavu, ir putukrējums. Tā pagatavošana neprasa lielas pūles un daudz laika. Jau gatavs putukrējums viennozīmīgi būs sliktāks par paša gatavotu.
*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.