Barbekjū gatavošanas meistara padoms: kā pagatavot izcili gardas ribiņas?

© unsplash.com

Uz atklātas uguns izcepts gaļas gabals, iespējams, ir bijis viens no pirmajiem ēdieniem, ko pagatavoja mūsu tālie priekšteči, un lai gan kopš tā laika ir pagājuši gadu tūkstoši un izdomāti simtiem dažādu gaļas pagatavošanas veidu, sulīgs steiks uz grila joprojām plaši iecienīts gardēžu vidū, vēsta kanāls “National Geographic”.

Slavenais barbekjū meistars Mo Keisons, kas vairāk pazīstams ar iesauku Lielais Mo dalās recepti, kā pagatavot izcili gardas ribiņas.

unsplash.com

Lielā Mo ribiņu piedeva Kanzasas gaumē

Sastāvdaļas:

  • 50 gr brūnā cukura;
  • 2 tējkarotes saldas paprikas pulvera;
  • 1 tējkarote melno piparu;
  • 1 ½ tējkarotes čili pipara pulvera;
  • 1 ½ tējkarote sīpolu pulvera;
  • 1 ½ tējkarote ķiploku pulvera.

Pagatavošana:

  1. Visas sastāvdaļas samaisa vienmērīgā masā.
  2. Gatavo maisījumu pārkaisa pāri ribiņām.

Virtuvē

Arī ēst gatavošanu var savā ziņā dēvēt par mākslu. Spējot apvienot dažādas garšas buķetes, mēs varam radīt debešķīgus ēdienus. Ne vienmēr, lai gatavotu gardas maltītes, nepieciešamas dārgas sastāvdaļas. Arī dažādi vienkārši, viegli pieejami un ikdienā plaši izmantoti produkti var paspilgtināt ēdiena garšu. Atliek vien zināt, kas ir šīs slepenās sastāvdaļas, kuras, pievienojot klāt ēdienam, vienkāršu maltīti var padarīt debešķīgu! Šos produktus izmanto arī tādi slaveni šefpavāri kā Džeimijs Olivers un Gordons Remzijs.

Svarīgākais