3 Signes Meirānes receptes Jaunā gada svētku galdam

© Gatis Orlickis un Mantas Repecka

Ko jūs šogad liksiet svētku galdā? Rasols, siļķe kažokā… tas viss jau ir apnicis! Aizrautīgā kulināre un 13 bestselleru autore Signe Meirāne ir sagatavojusi īpašu svētku uzkodu receptes, kas pārsteigs pat visizsmalcinātāko viesi.

Gatis Orlickis un Mantas Repecka

Prošuto un parmezāna krēms

Vajadzēs:

  • 200 g prosciutto vai jamon (pārpalikumi no kājas, kas ir letāks), gabalos;
  • 200 g parmezāna, gabalos;
  • 1 tējkarote fenheļa sēklu;
  • 1 ēdamkarote svaigu rozmarīna lapu;
  • 100-200 ml extra virrgin olīveļļas;
  • 1/2 tējkarote svaigi maltu piparu.

Pagatavošana:

Šī ēdiena pagatavošanai ir nepieciešams viens būtisks rīks - gaļas mašīna, jo tā sniegs vislabāko rezultātu. Sajauc sieru, gaļu, fenheli un rozmarīnu kopā un mal gaļas mašīnā, izmantojot smalkākos caurumus - dari to divas reizes.

Pievieno eļļu un piparus. Man patīk sākt ar 50 ml, tad pievienot vēl 50, un tad skatīties, kā iet. Dažreiz es pievienoju visus 200 ml, ja man nāk daudz cilvēku un vēlos krēmīgāku pastu, bet, ja es gatavoju to tikai mums, es to padaru rupjāku, kas nozīmē mazāk eļļas - apmēram 100 ml. Es to ievietoju burkā, aizveru un turu ledusskapī. Pasniedzu uzkodās, lieku sendvičos, pievienoju pastai vai zupai.

Gatis Orlickis un Mantas Repecka

Krāsnī ceptas garneles

Vajadzēs:

  • 20 g sviesta;
  • 20 ml maigas olīveļļas;
  • 2 ķiploku daiviņas;
  • 28 garneles (7 katrai personai);
  • 1 tējkarote sasmalcināta rozmarīna;
  • Sel Guerande vai Maldon sāls pēc garšas;
  • svaigi malti pipari pēc garšas.

Pagatavošana:

Sakarsē krāsni 200° karstu. Keramiskā pannā ieliec sviestu, eļļu un ķiplokus un ieliec krāsnī uz 7-9 minūtēm, kamēr sāk burbuļot un ķiploki maina krāsu. Pievieno garneles un rozmarīnu, samaisi, un liec vēl 10 minūtes cepeškrāsnī. Izņem un apkaisi ar sāli un pipariem. Pasniedz. Dažreiz man patīk apkaisīt arī kādu čili, bet tas ir atkarīgs no garastāvokļa.

Gatis Orlickis un Mantas Repecka

Vaniļas un piparu marinētas olīvas

Vajadzēs:

  • 1/3 vaniļas pāksts, pārgriezta;
  • 70 ml extra virgin maigas olīveļļas;
  • 20 Timut piparu, sasmalcināti;
  • jūras sāls pēc garšas;
  • 2 lielas ķiploku daiviņas, plānās šķēlēs;
  • 20 žāvētu eņģeļu matu (žāvēti čili, sagriezti plānās strēmelēs);
  • 2 tējkarotes svaigu timiāna lapiņu;
  • 3 tējkarotes citrona sulas;
  • 300 g zaļās un Kalamatas sālītas olīvas.

Pagatavošana:

Visu, izņemot olīvas, ievieto mazā katlā. Sildi uz ļoti lēnas uguns kamēr remdens.

Ar naža plakano pusi viegli saspied olīvas. Kad eļļa ir silta, pievieno olīvas un turpiniet sildīt 5 minūtes. Noņem no uguns, iepildi burkās vai jebkurā noslēgtā traukā un atstāj atdzist. Tad ieliec ledusskapī, lai ievelkas. Pasniedz.

Kad olīvas noēstas, eļļu izmanto salātu mērcei (visas garšas jau ir klāt).

Šīs īpašās kulinārijas burves Signes Meirānes uzkodas ļaus iejusties elegantajā atmosfērā un patiesi izbaudīt svētku “joie de vivre”, proti, franču “dzīvesprieka” gaisotni.

Virtuvē

Produktu sasaldēšana vēlākam laikam ir izcila ideja, lai nevajadzētu mest laukā pārtiku. Bieži vien cilvēki nezina, kādus produktus var sasaldēt un vai nu tos izmet, vai cenšas ātri notiesāt. Vai zinājāt, ka teju gandrīz visus produktus drīkst likts saldētavā? Sākot no avokado un beidzot ar tortiljām. Noskaidrojiet, kurus produktus ir droši sasaldēt, lai vēlāk tos izlietotu!

Svarīgākais