RECEPTE: krēmīgais kakao

© pexels.com

Gards, patīkami smaržojošs kakao piedienas aukstajiem ziemas vakariem. Ieprieciniet sevi ar krēmīgu kakao!

Vajadzēs (4 kakao tasītēm):

  • 3/4 gl cukura;
  • 1/3 gl nesaldināta kakao pulvera;
  • 1 šķipsniņu sāls;
  • 1/3 gl verdoša ūdens;
  • 3 1/2 gl piena;
  • 3/4 tējk vaniļas ekstrakta;
  • 1/ gl saldā krējuma.

Pagatavošana:

1. Katliņā sajauciet kopā cukuru, kakao pulveri un sāli.

2. Pievienojiet klāt verdošu ūdeni un visu kārtīgi samaisiet.

3. Lieciet katliņu karsēties uz plīts, regulāri maisiet kakao. Kad katliņā iekšā esošais saturs ir sācis vārīties, pavāriet to vēl divas minūtes.

4. Pievienojiet klāt pienu un visu kārtīgi samaisiet.

5. Kad katliņā esošais saturs ir atkal sācis vārīties, ņemiet to nost no uguns un pievienojiet klāt vaniļas ekstraktu.

6. Lejiet krūzītēs, vienādā daudzumā, saldo krējumu.

7. Pēc tam krūzītes piepildiet ar kakao.

Dekorējiet kakao ar savām iecienītākajām sastāvdaļām, piemēram, maziem zefīriņiem, kanēli.



Avots

Virtuvē

Produktu sasaldēšana vēlākam laikam ir izcila ideja, lai nevajadzētu mest laukā pārtiku. Bieži vien cilvēki nezina, kādus produktus var sasaldēt un vai nu tos izmet, vai cenšas ātri notiesāt. Vai zinājāt, ka teju gandrīz visus produktus drīkst likts saldētavā? Sākot no avokado un beidzot ar tortiljām. Noskaidrojiet, kurus produktus ir droši sasaldēt, lai vēlāk tos izlietotu!

Svarīgākais