RECEPTE: Meksikāņu gvakamole

© pexels.com

Gvakamoles mērce, kuras izcelsme meklējama Meksikā, ir labi zināms meksikāņu gardums visā pasaulē. Tās pielietojumus ir plašs, bet visbiežāk to ēd ar čipsiem vai maizi. Ar ideju gardas gvakamoles pagatavošanā dalās Barbora.lv.

Nepieciešami:

  • 5 avokado;
  • 1 tomāts;
  • 1/2 sarkanais sīpols;
  • 1 laims;
  • 15 g svaiga koriandra;
  • 1 halapenjo;
  • sāls, pipari - pēc garšas;
  • 125 g maizes standziņas;
  • 70 g maizes/kartupeļu čipsi;
  • 185 g kukurūzas čipsi;
  • krējums dekorēšanai.

Pagatavošana:

1. Avokado pārgriež uz pusēm, izņem kauliņus un nomizo. Liek traukā un ar dakšiņu tos samīca.

2. Tomātus pārgriež uz pusēm un ar karoti izņem mīkstumu. Pārējo sagriež mazos kubiņos.

3. Sarkano sīpolu, halapenjo un koriandra lapas sagriež pēc iespējas smalkāk.

4. Visas sagrieztās sastāvdaļas liek traukā ar avokado, pievieno sāli un piparus. Visu kārtīgi samaisa.

5. Dekorēšana: izklāj gvakamoles masu traukā. Konditorejas maisiņā ielej skābo krējumu un ar to uzzīmē futbola laukuma līnijas. Izgatavo futbola vārtus no maizes nūjiņām.

6. Pasniedz kopā ar maizes kociņiem un čipsiem.

Ar ko vēl ēst gvakamoli?

  • Brokastīs gardo mērci uzsmērē uz tikko cepta maizes grauzdiņa sviesta vietā, var papildināt ar apceptu bekonu vai vārītām olām.
  • Garšo zupas? Iegūsti papildu garšu, pievienojot gvakamoli zupai.
  • Sajaucot dažas ēdamkarotes gvakamoles ar eļļu un citrona sulu taps garda salātu mērce.
  • Mājās burgeros mērces vietā var pildīt gvakamoli.

Virtuvē

Lieliskas pastas maltītes pagatavošanā viens no svarīgākajiem posmiem ir perfekti izvarīt pastu jeb makaronus. Lai izvārītu perfektu pastu, ievērojiet šos deviņus soļus! 

Svarīgākais