Gvakamoles mērce, kuras izcelsme meklējama Meksikā, ir labi zināms meksikāņu gardums visā pasaulē. Tās pielietojumus ir plašs, bet visbiežāk to ēd ar čipsiem vai maizi. Ar ideju gardas gvakamoles pagatavošanā dalās Barbora.lv.
1. Avokado pārgriež uz pusēm, izņem kauliņus un nomizo. Liek traukā un ar dakšiņu tos samīca.
2. Tomātus pārgriež uz pusēm un ar karoti izņem mīkstumu. Pārējo sagriež mazos kubiņos.
3. Sarkano sīpolu, halapenjo un koriandra lapas sagriež pēc iespējas smalkāk.
4. Visas sagrieztās sastāvdaļas liek traukā ar avokado, pievieno sāli un piparus. Visu kārtīgi samaisa.
5. Dekorēšana: izklāj gvakamoles masu traukā. Konditorejas maisiņā ielej skābo krējumu un ar to uzzīmē futbola laukuma līnijas. Izgatavo futbola vārtus no maizes nūjiņām.
6. Pasniedz kopā ar maizes kociņiem un čipsiem.