5 produkti, kurus šefpavāri neiesaka pirkt sasaldētus

© pexels.com

Lai produkti neizietu zudībā, mēs bieži vien mēdzam to sasaldēt. Daudzi pārtikas produkti pēc sasaldēšanas nezaudē savas vērtīgās īpašības. Tomēr ir vairāki pārtikas produkti, kurus profesionāli šefpavāri neiesaka izmantot kulinārijā, jo tie zaudē ne tikai savu garšu, bet arī tekstūru.

pexels.com

1. Maize

Šefpavāre Dana Bujalska norāda, ka nekad neiegādājas sasaldētus maizes produktus. Šāda veidā uzglabāta maize saglabā visas vērtīgās uzturvielas, taču zaudē savu "pufīgo" tekstūru.

pexels.com

2. Zemenes

Zemeņu sezona ir visai īsa. Lai šīs gardās ogas varētu baudīt arī nesezonas laikā, mēs tās mēdzam sasaldēt. To garša īpaši nemainās pēc atkausēšana, taču forma un izskats gan. Tieši tāpēc šefpavāre Sūzana Irbija iesaka nesaldēt un neiegādāties sasaldētas zemenes. Tām atkūstot, ogas kļūst ūdeņainas un zaudē savu formu.

pexels.com

3. Jūras ķemmītes

Izrādās, ka iegādājoties sasaldētas jūras ķemmītes, jūs varat tikt apkrāpti. Kā norāda šefpavāre Sūzena Irbija, tad ne visi jūras ķemmīšu tirgotāji ir godprātīgi. Reizēm mēdz gadīties tā, ka šī saldētā produkta tirgotāji mēdz jūras ķemmītēs injicēt ūdeni, lai tās kļūtu smagākas. Līdz ar to arī dārgākas. Tāpēc šefpāvare iesaka iegādāties tikai svaigas jūras ķemmītes.

pexels.com

4. Burgeru gaļa

Ja jums mājās patīk gatavot burgerus, tad šefpavārs Adrians Korkils iesaka nekad neiegādāties sasaldētu burgera gaļu. Labāk ik reiz, kad kārojas burgeri, iegādāties svaigu malto gaļu, tās garša būs daudz labāka.

unsplash.com

5. Plaucētās mīklas izstrādājumi

Šefpavāre Sāra Gundersone atzīst, ka jebkurš plaucētās mīklas izstrādājums jeb kūciņa, kas ir sasaldēta, nekad negaršos tikpat labi kā svaiga. Atkausējot šādus mīklas izstrādājumus, tie būs mitri, to kraukšķīgums būs pazudis. Tāpat šādiem saldētiem produktiem pildījums nekad nebūs tikpat gards, kā maiznīcā svaigi iegādātiem.

Avots