Divas "spocīgas" Halovīna kokteiļu receptes pieaugušajiem

© Viktorija Kožemjakina

Jau rīt gaidāma gada spocīgākā nakts - Helovīni. AlkOutlet piedāvā divas idejas stilīgiem, alkoholiskiem kokteiļiem.

Viktorija Kožemjakina

Asiņainais bellini

Gatavošanas laiks: 10 minūtes + laiks sīrupa atdzesēšanai

Sastāvdaļas:

  • pudele sausa dzirkstošā vīna (piemēram, prosseco, cava);
  • želejas konfektes zobu formā.

Aveņu "asinīm" jeb kokteiļa sīrupam:

  • 100 g svaigu vai saldētu aveņu;
  • 100 g ūdens;
  • 2 ēdamk. cukura;
  • 1,5 ēdamk. kukurūzas vai kartupeļu cietes;
  • 1 ēdamk. kakao pulvera.

Pagatavošana:

Nelielā katliņā uzvāri avenes ar ūdeni un cukuru, vāri 5-8 minūtes, kamēr avenes izšķīst un maisījums nedaudz sabiezē.

Samaisi cieti un kakao ar 2 ēdamk. ūdens.

Pievieno šo maisījumu aveņu sīrupam, maisot gatavo visu vēl dažas sekundes līdz maisījums ir sabiezējis.

Izkās sīrupu caur sietiņu, lai atbrīvotos no aveņu kauliņiem, un iegūto maisījumu liec ledusskapī, līdz tas pilnībā atdziest.

Liec glāzē 1 ēdamk. biezeņa glāzē, piepildi glāzi līdz augšai ar dzirkstošo vīnu.

Izrotā glāzes - ar tējkaroti uzlej uz glāžu maliņām atlikušo sīrupu tā, lai sīrups notek gar glāzes ārējo virsmu, veidojot "notecējušas asinis".

Pasniedz rotājot ar želejas konfektēm.

Viktorija Kožemjakina

Dedzinātu asiņu "šotiņi"

Gatavošanas laiks: 5 minūtes

Sastāvdaļas:

  • atdzesēta tekila vai degvīns;
  • grenadīna sīrups;
  • maršmelova zefīri.

Pagatavošana:

Ieber maršmelova zefīrus piemērotā bļodā un sildi tos mikroviļņu krāsnī, ik pa brīdim apmaisot, līdz zefīri izkūst. (Ņem vērā - kausēšanas laikā maršmelovi briedīs, tāpēc nepiepildi bļodu ar tiem līdz pašai augšai. Kausēšana aizņems 30-60 s).

Ar tīrām rokām ņem izkusušo zefīru masu un rotā dēlīti vai šķīvi, uz kura pasniegsi "šotiņus" - stiepjot uzklāj maršmelovu masu uz virsmas, lai veidojas stilizēti zirnekļu tīkli.

Ielej glāzēs nedaudz grenadīna sīrupa, pielej tekilu vai degvīnu.

Katrā glāzītē liec maršmelovu, nedaudz piededzinot to ar virtuves degli vai šķiltavām un pasniedz dzērienus ballētājiem.

Svarīgākais