Jau rīt gaidāma gada spocīgākā nakts - Helovīni. AlkOutlet piedāvā divas idejas stilīgiem, alkoholiskiem kokteiļiem.
Gatavošanas laiks: 10 minūtes + laiks sīrupa atdzesēšanai
Sastāvdaļas:
Aveņu "asinīm" jeb kokteiļa sīrupam:
Pagatavošana:
Nelielā katliņā uzvāri avenes ar ūdeni un cukuru, vāri 5-8 minūtes, kamēr avenes izšķīst un maisījums nedaudz sabiezē.
Samaisi cieti un kakao ar 2 ēdamk. ūdens.
Pievieno šo maisījumu aveņu sīrupam, maisot gatavo visu vēl dažas sekundes līdz maisījums ir sabiezējis.
Izkās sīrupu caur sietiņu, lai atbrīvotos no aveņu kauliņiem, un iegūto maisījumu liec ledusskapī, līdz tas pilnībā atdziest.
Liec glāzē 1 ēdamk. biezeņa glāzē, piepildi glāzi līdz augšai ar dzirkstošo vīnu.
Izrotā glāzes - ar tējkaroti uzlej uz glāžu maliņām atlikušo sīrupu tā, lai sīrups notek gar glāzes ārējo virsmu, veidojot "notecējušas asinis".
Pasniedz rotājot ar želejas konfektēm.
Gatavošanas laiks: 5 minūtes
Sastāvdaļas:
Pagatavošana:
Ieber maršmelova zefīrus piemērotā bļodā un sildi tos mikroviļņu krāsnī, ik pa brīdim apmaisot, līdz zefīri izkūst. (Ņem vērā - kausēšanas laikā maršmelovi briedīs, tāpēc nepiepildi bļodu ar tiem līdz pašai augšai. Kausēšana aizņems 30-60 s).
Ar tīrām rokām ņem izkusušo zefīru masu un rotā dēlīti vai šķīvi, uz kura pasniegsi "šotiņus" - stiepjot uzklāj maršmelovu masu uz virsmas, lai veidojas stilizēti zirnekļu tīkli.
Ielej glāzēs nedaudz grenadīna sīrupa, pielej tekilu vai degvīnu.
Katrā glāzītē liec maršmelovu, nedaudz piededzinot to ar virtuves degli vai šķiltavām un pasniedz dzērienus ballētājiem.