RECEPTE. Klasisks brilē krēms. Vienkāršāk nekā varētu domāt!

© Pixabay.com

Kraukšķīga karameles garoziņa, maigs vaniļas krēms – iebaudi karotīti un vienā mirklī nokļūsti Francijā… Pagatavot šo kārumu mājās, izrādās, nemaz nav sarežģīti!

Sastāvdaļas

  • 1 vaniļas pāksts
  • 450 ml 33% saldā krējuma
  • 6 olas dzeltenumi
  • 70 g baltā cukura
  • 2 - 4 ēdamkarotes brūnā cukura

Pagatavošana

1․ Sakarsē cepeškrāsni līdz 150 °С. Sagatavo 4 nelielas keramikas vai stikla formiņas.

2․ Vaniļas pāksti sagriež gareniski, ar nazi izņem sēklas. Kopā ar pāksti pievieno tās saldajam krējumam.

Vaniļas pāksti var aizstāt ar dabīgu vaniļas pastu vai ekstraktu.

3․ Uz nelielas uguns uzkarsē saldo krējumu ar vaniļu. Pa to laiku saputo olas dzeltenumus un parasto cukuru.

4․ Kad saldais krējums uzkarsis, noņem no uguns un pielej dzeltenumiem, pastāvīgi maisot. Viegli sakuļ ar putojamo slotiņu.

5․ Izkāš caur smalku sietu. Sadala maisījumu fomiņās tā, lai katra būtu piepildīta aptuveni par trīs ceturtdaļām.

6․ Liek dziļā cepšanas formā vai pannā. Ielej tajā verdošu ūdeni - tam jāsniedzas līdz formiņu vidum.

7․ Liek cepeškrāsnī uz 40-50 minūtēm. Desertu pilnībā atdzesē un ieliek pa nakti ledusskapī.

8․ Atdzesēto brilē krēmu pārkaisa ar plānu brūnā cukura kārtiņu. To izkausē ar konditorejas karsētāja palīdzību vai ieliek formiņas cepeškrāsnī ar grilu uz 1 minūti.

Labu apetīti!

IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS KRĒMA RECEPTES! (Saite uz https://www.dzivei.eu/varitais-krems-labakajiem-desertiem-mazs-knifins-cetras-receptes/

Virtuvē

Lieliskas pastas maltītes pagatavošanā viens no svarīgākajiem posmiem ir perfekti izvarīt pastu jeb makaronus. Lai izvārītu perfektu pastu, ievērojiet šos deviņus soļus!