RECEPTE. Cepti ēdamie kastaņi

© Pixabay.com

Izmēģini pagatavot ceptus ēdamos kastaņus, ja gadījies tos ieraudzīt veikalā.Tuvojoties ziemas sezonai, tie vairs nav liels retums. Un atceries, ka mūsu parkos visbiežāk sastopamie zirgkastaņas augļi nav ēdami!

Zirgkastaņai ar ēdamo kastaņu botāniski nav tuvas radniecības. Ēdamie kastaņi pieder pilnīgi citai - dižskābaržu (Fagaceae) - dzimtai, un tos var audzēt arī Latvijā.

Pagatavošana

1․ Katra kastaņa virspusē ar asu nazi izdara vienkāršu vai krustenisku iegriezumu.

2․ Kārto un pannas un liek līdz 220 °С sakarsētā cepeškrāsnī uz 15-20 minūtēm.

Gatavošanas laikā virsējā miziņa atveras.

3․ Ja vēlies uzreiz notīrīt visus kastaņus, tos ietin dvielī, cieši aizsiet un rūpīgi paspaida. Pēc tam miziņas vienkārši nopurina.

Labu apetīti!

IZMĒĢINI PAGATAVOT ĀBOLKŪKU AR RIEKSTIEM!

Virtuvē

Tiem, kas brūnās olas krāso sīpolu mizās, nav jāuztraucas - uz Lieldienu olām nebūs redzams marķējuma zīmogs. Bet, ja olas ir baltas un plānojat tās krāsot gaišās krāsās, marķējums var sabojāt to izskatu. Kā no tā atbrīvoties, stāsta “limon.postimees.ee”.