RECEPTE. Rīsu etiķī marinēta skumbrija gardām uzkodām

© Pixabay.com

Japāņu gaumē marinētu skumbriju var pasniegt kā uzkodu vai izmantot salātiem un sviestmaizēm.

Sastāvdaļas

  • 2 skumbrijas
  • 200 g sāls
  • Trešdaļa citrona
  • 400 ml rīsu etiķa

Pagatavošana

1․ Zivi iztīra, nogriež galvu, asti un tumšo plēvi iekšpusē. Atdala fileju no asakas.

2․ Uz šķīvja liek dažus iesmiņus. Zivis bagātīgi pārkaisa ar sāli no visām pusēm un liek uz tiem.

Zivs nedrīkst saskarties ar šķīvja apakšu.

3․ Pārsedz skumbrijas ar pārtikas plēvi un atstāj istabas temperatūrā uz pusotru stundu.

Pēc tam noskalo tekošā ūdenī un nosusina ar papīra dvieļiem. Liek plastmasas maisiņā.

Visērtāk izmantot maisiņus ar aizveramu aizdari.

4․ Citronu sagriež plānās šķēlītēs. Liek maisiņā pie zivs kopā ar etiķi. Visu ieliek ledusskapī uz 3 - 4 stundām vai ilgāku laiku.

5․ Pirms pasniegšanas noņem ādu no filejām. Sagriež zivis porcijas lieluma gabaliņos.

IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS SKUMBRIJAS RECEPTES!

Virtuvē

Vai arī jūs lielveikala plauktos noskatāties uz košajām, dzeltenajām kukurūzas vālītēm, tomēr neieliekat tās savā groziņā, jo baidāties, ka nepratīsiet tās pareizi pagatavot? Par to, kā pavisam vienkārši uzvārīt mutē kūstošu kukurūzu, dalās “The Takeout” - jums vajadzēs tikai divas sastāvdaļas.

Svarīgākais