Brīvdienu vakaros, pavadot laiku skatoties filmas, roka tā vien stiepjas dažādu uzkodu virzienā. Ja jums ir apnikušas ierastās uzkodas un vēlaties pamēģināt kaut ko jaunu, tad mums ir ideja - sāļā uzkoda no kukurūzas.
1. Sagrieziet mazākās iedaļās kukurūzu.
2. Pārgrieziet uz pusēm mazo kukurūzas vālīti.
3. Ņemiet vienu zobu bakstāmo, ieduriet to kukurūzā (skat. attēlu). Izduriet zobu bakstāmo cauri visiem tajā rindā esošajiem kukurūzas gabaliņiem.
4. Pagrieziet zobu bakstāmo. Šādi kukurūzas mazie, dzeltenie gabaliņi atdalīsies no vālītes (skat. attēlu).
5. Kukurūzas "stienīšus" lieciet bļodā. Apkaisiet tos ar sāli, citām garšvielām.
6. Pievienojiet kukurūzai nedaudz klāt olīveļļu un kukurūzas cieti. Visu kārtīgi samaisiet.
7. Pēc tam pannā uzkarsējiet eļļu un lieciet kukurūzu cepties.
8. Kad kukurūzas graudiņi kļuvuši zeltaini, tie ir gatavi.
Lai labi garšo!