Pagatavojiet gardus, mīkstus un mutē kūstošus ķirbju cepumus!
1. Papīra dvielī ievietojiet ķirbja biezieni. To nepieciešams darīt, lai atbrīvotos no biezenī esošā mitruma.
2. Pēc tam bļodā sajauciet kopā visas sausās sastāvdaļas (izņemot cukuru).
3. Citā bļodā lieciet sviestu un pievienojiet tam klāt gan balto, gan brūno cukuru. Ņemiet mikseri un sakuliet cukuru ar sviestu kopā.
4. Kad esat ieguvis teju viendabīgu masu, pievienojiet klāt olu. Ar mikseri kārtīgi sakuliet kopā visas bļodā esošās sastāvdaļas.
5. Pēc tam cukura/sviesta/olas masai klāt pievienojiet kļavu sīrupu un vaniļas ekstraktu, ķirbja biezeni. Visu ar mikseri sajauciet kopā.
6. Pēc tam masai klāt pievienojiet iepriekš sajauktās sausās sastāvdaļas.
7. Ar mikseri sajauciet visas sastāvdaļas kopā. Kad tas paveikts, ņemiet cepamo pannu un ar rokām no mīklas veidojiet nelielas bumbiņas. Izklājiet tās uz cepamās pannas. Cepiet cepumus 180 grādos aptuveni 15 minūtes.
Ja vēlaties, tad varat pagatavot arī glazūru, kuru uzklāt pa virsu cepumiem. Glazūrai būs nepieciešami 85 g krēmsiera, 30 g sviesta, 90 g pūdercukura, šķipsniņa malta kanēļa. Ar mikseri sakuliet krēmsieru, pēc tam pievienojiet sviestu un atkārtojiet iepriekšējo darbību. Pašās beigās pievienojiet cukuru un kanēli. Visu ar mikseri sajauciet kopā. Glazūra gatava! Iemērcējiet cepumus glazūrā un baudiet!
*Paša gatavota pumpkin spice garšviela.
Garšvielas pagatavošanai nepieciešama pustējk. maltu muskatriekstu, pustējk. maltas krustnagliņas, pustējk. maltu smaržīgo piparu, pustējk. ingvera pulvera.