Mutē kūstošie ķirbju cepumi

© Ekrānuzņēmums no Youtube

Pagatavojiet gardus, mīkstus un mutē kūstošus ķirbju cepumus!

Vajadzēs:

  • 340 g ķirbja biezeņa;
  • 375 g miltu;
  • pusotru tējk. cepamā pulvera;
  • 1 tējk. sodas;
  • 1 tējk. sāli;
  • 2 tējk. pumpkin spice garšvielas* (ja jums tādas nav, zemāk rakstā atradīsiet, kā tās pagatavot);
  • pusotru tējk. malta kanēļa;
  • 1/4 tējk. ingvera pulvera;
  • 170 g sviesta;
  • 200 g brūnā cukura;
  • 150 g baltā cukura;
  • 1 olu;
  • 2 tējk. kļavu sīrupa;
  • pusotru tējk. vaniļas ekstrakta.

Pagatavošana:

1. Papīra dvielī ievietojiet ķirbja biezieni. To nepieciešams darīt, lai atbrīvotos no biezenī esošā mitruma.

Ekrānuzņēmums no Youtube

2. Pēc tam bļodā sajauciet kopā visas sausās sastāvdaļas (izņemot cukuru).

Ekrānuzņēmums no Youtube

3. Citā bļodā lieciet sviestu un pievienojiet tam klāt gan balto, gan brūno cukuru. Ņemiet mikseri un sakuliet cukuru ar sviestu kopā.

Ekrānuzņēmums no Youtube

4. Kad esat ieguvis teju viendabīgu masu, pievienojiet klāt olu. Ar mikseri kārtīgi sakuliet kopā visas bļodā esošās sastāvdaļas.

5. Pēc tam cukura/sviesta/olas masai klāt pievienojiet kļavu sīrupu un vaniļas ekstraktu, ķirbja biezeni. Visu ar mikseri sajauciet kopā.

Ekrānuzņēmums no Youtube

6. Pēc tam masai klāt pievienojiet iepriekš sajauktās sausās sastāvdaļas.

7. Ar mikseri sajauciet visas sastāvdaļas kopā. Kad tas paveikts, ņemiet cepamo pannu un ar rokām no mīklas veidojiet nelielas bumbiņas. Izklājiet tās uz cepamās pannas. Cepiet cepumus 180 grādos aptuveni 15 minūtes.

Ekrānuzņēmums no Youtube

Ja vēlaties, tad varat pagatavot arī glazūru, kuru uzklāt pa virsu cepumiem. Glazūrai būs nepieciešami 85 g krēmsiera, 30 g sviesta, 90 g pūdercukura, šķipsniņa malta kanēļa. Ar mikseri sakuliet krēmsieru, pēc tam pievienojiet sviestu un atkārtojiet iepriekšējo darbību. Pašās beigās pievienojiet cukuru un kanēli. Visu ar mikseri sajauciet kopā. Glazūra gatava! Iemērcējiet cepumus glazūrā un baudiet!

Ekrānuzņēmums no Youtube

*Paša gatavota pumpkin spice garšviela.
Garšvielas pagatavošanai nepieciešama pustējk. maltu muskatriekstu, pustējk. maltas krustnagliņas, pustējk. maltu smaržīgo piparu, pustējk. ingvera pulvera.

Avots

Virtuvē

Produktu sasaldēšana vēlākam laikam ir izcila ideja, lai nevajadzētu mest laukā pārtiku. Bieži vien cilvēki nezina, kādus produktus var sasaldēt un vai nu tos izmet, vai cenšas ātri notiesāt. Vai zinājāt, ka teju gandrīz visus produktus drīkst likts saldētavā? Sākot no avokado un beidzot ar tortiljām. Noskaidrojiet, kurus produktus ir droši sasaldēt, lai vēlāk tos izlietotu!

Svarīgākais