Šefpavāra Džeimija Olivera slavenā dārzeņu sautējuma recepte

© Ekrānuzņēmums no video/jamieoliver.com

Džeimijs Olivers ir viens no talantīgākajiem šefpavāriem. Viņš ir radījis daudz gardu recepšu. Šī ir viena no tām - dārzeņu sautējums franču gaumē.

Sastāvdaļas:

  • 2 sarkanie sīpoli;
  • 4 ķiploka daiviņas;
  • 2 baklažāni;
  • 3 kabači;
  • 3 sarkanās vai dzeltenās paprikas;
  • 6 tomāti;
  • ½ ķekars svaiga bazilika (15 g);
  • Olīveļļa;
  • Daži zariņi svaiga timiāna;
  • 400 g sasmalcinātu tomātu bundžās;
  • 1 ēdamkarote balzamiko etiķa;
  • ½ citrona.

Pagatavošana:

1. Nomizo un sagriež sīpolus daiviņās, pēc tam nomizo un smalki sagriež ķiplokus. Sagriež baklažānus, kabačus, papriku sasmalcina aptuveni 2,5 cm lielos gabalos. Rupji sagriež tomātus. Atlasa bazilika lapas un noliek malā, pēc tam smalki sagriež pāri palikušos kātiņus.

2. Lielā pannā vai katlā uz vidējas uguns uzkarsē divas ēdamkarotes eļļas, pievieno sakapātus baklažānus, kabačus un paprika. Cep apmēram piecas minūtes, vai līdz tie ir mīksti.

3. Pannā apcep sīpolus un ķiplokus ar bazilika kātiņiem un timiāna lapām. Cep 10 līdz 15 minūtes, vai līdz tie ir zeltaini brūni.

4. Dārzeņus liek atpakaļ pannā un iemaisa svaigos un konservētos tomātus, pievieno balzamiko etiķi, šķipsniņu jūras sāls un melnos piparus.

5. Labi samaisa, pārklāj pannu ar vāku un sautē uz lēnas uguns 30 līdz 35 minūtes.

6. Saplēš bazilika lapiņas, smalki sarīvē citrona miziņu un, ja nepieciešams, pievieno vēl garšvielas. Pasniedz ar maizi vai tvaicētiem rīsiem.

Avots

Virtuvē

Lieliskas pastas maltītes pagatavošanā viens no svarīgākajiem posmiem ir perfekti izvarīt pastu jeb makaronus. Lai izvārītu perfektu pastu, ievērojiet šos deviņus soļus!