Ideja, ko darīt ar neapēsto Jāņu sieru

© Ekrānuzņēmums no Youtube

Svinot Jāņus lielākā vai mazākā pulkā, bieži vien katrs uz svinībām ierodas ar savu siera rituli. Tāpēc nav brīnums, ka siers pēc svētkiem paliek pāri. Izmēģiniet šo recepti un pagatavojiet gardu siera uzkodu!

Šajā receptē var izmantot ne tikai ķimeņu sieru, bet arī citus siera veidus!

Vajadzēs:

  • sieru;
  • olas;
  • miltus;
  • rīvmaizi;
  • eļļu.

Process:

1. Sagrieziet sieru biezās šķēles vai citā sev vēlamā formā.

Ekrānuzņēmums no Youtube

2. Uzduriet sieru uz dakšiņas.

Ekrānuzņēmums no Youtube

3. Apviļājiet sieru miltos.

Ekrānuzņēmums no Youtube

4. Pēc tam sieru iemērciet olā.

Ekrānuzņēmums no Youtube

5. Pašās beigās sieru apviļājiet rīvmaizē.

Ekrānuzņēmums no Youtube

6. Kad tas paveikts, uzkarsējiet katliņā eļļu. Eļļai jābūt tik daudz, lai siera gabaliņi varētu tur "peldēties" jeb jums viņi ir jāfritē.

Ekrānuzņēmums no Youtube

7. Vāriet sieru eļļā aptuveni divas minūtes.

8. Pēc tam to izņemiet laukā no eļļas. Novietojiet sieru uz papīra dvieļa, lai nosusinātu lieko eļļas daudzumu.

Ekrānuzņēmums no Youtube

Tas arī viss! Pagatavojiet gardu mērcīti un jūsu Jāņu siera uzkoda ir gatava!

Avots

Virtuvē

Populārā Londonas restorāna “Fallow” galvenais šefpavārs Džeks Krofts dalījās ar vienkāršu, taču ļoti gardu recepti divu sastāvdaļu mērcei, kas uzlabos jebkuru ēdienu. Izdevumam “Express” viņš skaidroja, cik viegli ir izveidot "ideālu zīdainu sviesta mērci", izmantojot tikai ūdeni un sviestu.

Svarīgākais