Svinot Jāņus lielākā vai mazākā pulkā, bieži vien katrs uz svinībām ierodas ar savu siera rituli. Tāpēc nav brīnums, ka siers pēc svētkiem paliek pāri. Izmēģiniet šo recepti un pagatavojiet gardu siera uzkodu!
Šajā receptē var izmantot ne tikai ķimeņu sieru, bet arī citus siera veidus!
1. Sagrieziet sieru biezās šķēles vai citā sev vēlamā formā.
2. Uzduriet sieru uz dakšiņas.
3. Apviļājiet sieru miltos.
4. Pēc tam sieru iemērciet olā.
5. Pašās beigās sieru apviļājiet rīvmaizē.
6. Kad tas paveikts, uzkarsējiet katliņā eļļu. Eļļai jābūt tik daudz, lai siera gabaliņi varētu tur "peldēties" jeb jums viņi ir jāfritē.
7. Vāriet sieru eļļā aptuveni divas minūtes.
8. Pēc tam to izņemiet laukā no eļļas. Novietojiet sieru uz papīra dvieļa, lai nosusinātu lieko eļļas daudzumu.
Tas arī viss! Pagatavojiet gardu mērcīti un jūsu Jāņu siera uzkoda ir gatava!