Ideja, ko darīt ar neapēsto Jāņu sieru

© Ekrānuzņēmums no Youtube

Svinot Jāņus lielākā vai mazākā pulkā, bieži vien katrs uz svinībām ierodas ar savu siera rituli. Tāpēc nav brīnums, ka siers pēc svētkiem paliek pāri. Izmēģiniet šo recepti un pagatavojiet gardu siera uzkodu!

Šajā receptē var izmantot ne tikai ķimeņu sieru, bet arī citus siera veidus!

Vajadzēs:

  • sieru;
  • olas;
  • miltus;
  • rīvmaizi;
  • eļļu.

Process:

1. Sagrieziet sieru biezās šķēles vai citā sev vēlamā formā.

Ekrānuzņēmums no Youtube

2. Uzduriet sieru uz dakšiņas.

Ekrānuzņēmums no Youtube

3. Apviļājiet sieru miltos.

Ekrānuzņēmums no Youtube

4. Pēc tam sieru iemērciet olā.

Ekrānuzņēmums no Youtube

5. Pašās beigās sieru apviļājiet rīvmaizē.

Ekrānuzņēmums no Youtube

6. Kad tas paveikts, uzkarsējiet katliņā eļļu. Eļļai jābūt tik daudz, lai siera gabaliņi varētu tur "peldēties" jeb jums viņi ir jāfritē.

Ekrānuzņēmums no Youtube

7. Vāriet sieru eļļā aptuveni divas minūtes.

8. Pēc tam to izņemiet laukā no eļļas. Novietojiet sieru uz papīra dvieļa, lai nosusinātu lieko eļļas daudzumu.

Ekrānuzņēmums no Youtube

Tas arī viss! Pagatavojiet gardu mērcīti un jūsu Jāņu siera uzkoda ir gatava!

Avots

Virtuvē

Arī ēst gatavošanu var savā ziņā dēvēt par mākslu. Spējot apvienot dažādas garšas buķetes, mēs varam radīt debešķīgus ēdienus. Ne vienmēr, lai gatavotu gardas maltītes, nepieciešamas dārgas sastāvdaļas. Arī dažādi vienkārši, viegli pieejami un ikdienā plaši izmantoti produkti var paspilgtināt ēdiena garšu. Atliek vien zināt, kas ir šīs slepenās sastāvdaļas, kuras, pievienojot klāt ēdienam, vienkāršu maltīti var padarīt debešķīgu! Šos produktus izmanto arī tādi slaveni šefpavāri kā Džeimijs Olivers un Gordons Remzijs.

Svarīgākais