Izmēģini neparasto itāļu kāzu zupu ar vistas gaļas bumbiņām

© Publicitātes foto

Šefpavārs Māris Jansons dalījies ar itāļu zupas recepti.

Nepieciešams (4 porcijas):

  • 20 gab. (5 gab. uz personu) jeb aptuveni 500 g saldētas vai mājās
  • gatavotas vistas gaļas bumbiņas;
  • Pērļu kuskuss vai pērļu grūbas;
  • Kale jeb lapu kāposts;
  • Burkāni;
  • Sīpoli;
  • Svaigs buljons vai bio dārzeņu buljona kubiņi.

Pagatavošana:

Pagatavo dārzeņu buljonu vai uzvārītā ūdenī (1000 ml) izšķīdina divus bio dārzeņu buljona kubiņus;

Sīpolus atsevišķi sacep ar burkāniem uz pannas olīveļļā līdz tie ir zeltaini brūni un pievieno buljonam;

Visu vāra kopā 5-7 min. un pievieno pērļu kuskusu vai pērļu grūbas, saplucinātas kale lapas. Garšvielas - piparu un sāli, pieliek pēc izvēles. Vāra 15 min. vai līdz grūbas gatavas;

5 min. pirms pasniegšanas pieliek vistas gaļas bumbiņas un ļauj, lai “uzmet burbuli” - zupa būs gatava pasniegšanai.

Virtuvē

Virtuves dvieļi ir vieni no visbiežāk lietotajiem palīgiem mājās – ar tiem noslaukām rokas, tīrām virsmas, dažreiz pat izmantojam kā improvizētu karstumizturīgu paliktni. Taču tieši šī daudzveidīgā izmantošana nozīmē, ka dvieļi ātri zaudē svaigumu, sāk slikti ost un reizēm kļūst par baktēriju perēkli. Par laimi, ir daži vienkārši triki, kas palīdzēs tiem kalpot ilgāk un saglabāt tīrību, iesaka “Good Housekeeping”.

Svarīgākais