Izmēģini neparasto itāļu kāzu zupu ar vistas gaļas bumbiņām

© Publicitātes foto

Šefpavārs Māris Jansons dalījies ar itāļu zupas recepti.

Nepieciešams (4 porcijas):

  • 20 gab. (5 gab. uz personu) jeb aptuveni 500 g saldētas vai mājās
  • gatavotas vistas gaļas bumbiņas;
  • Pērļu kuskuss vai pērļu grūbas;
  • Kale jeb lapu kāposts;
  • Burkāni;
  • Sīpoli;
  • Svaigs buljons vai bio dārzeņu buljona kubiņi.

Pagatavošana:

Pagatavo dārzeņu buljonu vai uzvārītā ūdenī (1000 ml) izšķīdina divus bio dārzeņu buljona kubiņus;

Sīpolus atsevišķi sacep ar burkāniem uz pannas olīveļļā līdz tie ir zeltaini brūni un pievieno buljonam;

Visu vāra kopā 5-7 min. un pievieno pērļu kuskusu vai pērļu grūbas, saplucinātas kale lapas. Garšvielas - piparu un sāli, pieliek pēc izvēles. Vāra 15 min. vai līdz grūbas gatavas;

5 min. pirms pasniegšanas pieliek vistas gaļas bumbiņas un ļauj, lai “uzmet burbuli” - zupa būs gatava pasniegšanai.

Virtuvē

Saulgrieži ir gada īsākā nakts un viena no īpašākajām reizēm, kad daba ir savā pilnbriedā. Kamēr ugunskuri sprakšķ un dziesmas skan vēl ilgi pēc saulrieta, galdā tiek celti nevis grezni ēdieni, bet vienkāršas, sezonālas lietas, kas garšo pēc vasaras. Šajā rakstā piedāvājam idejas, kā klāt saulgriežu galdu tā, lai tas būtu gan gards, gan ar raksturu – sirsnīgs, dabisks un viegli pagatavojams, kopā ar “TheSpruceEats.com”.

Svarīgākais