RECEPTE: Gaisīgi kefīra plācenīši bez miltiem

© Pixabay.com

Izmēģini pagatavot plācenīšus uz pannas – izdodas ļoti maigi, gaisīgi un kraukšķīgi.

Sastāvdaļas

  • 2 olas
  • 1 šķipsniņa sāls
  • 50 g cukura
  • 1 tējkarote vaniļas cukura
  • 350 g mannas putraimu
  • 250 ml kefīra vai dabīga jogurta
  • 1 tējkarote sodas
  • 200 ml augu eļļas

Pagatavošana

1․ Olas, sāli, parasto un vaniļas cukuru sakuļ ar putojamo slotiņu viendabīgā masā.

2․ Pievieno mannu un istabas temperatūras kefīru, rūpīgi samaisa.

3․ Maisījumu pārsedz ar pārtikas plēvi un atstāj uz 30 - 40 minūtēm.

4․ Pannā sakarsē augu eļļu.

Pievieno pie mīklas sodu, samaisa.

5․ Liek mīklu uz pannas nelielās porcijās. Cep plācenīšus 1 - 2 minūtes no katras puses zeltaini brūnus.

IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS PLĀCENĪŠU RECEPTES!

Virtuvē

Reti kuram gribās gaidīt stundu vai vairāk, lai marināde ievilktos, tomēr arī īsākā laikā – pat 5–15 minūtes – vari iegūt sulīgu un aromātisku gaļu. Šeit ir vienkārša, garšīga un ātri pagatavojama BBQ marināde, kas uzlabo ne tikai gaļas garšu, bet arī faktūru, kopā ar “Nordic Food Living”.

Svarīgākais