RECEPTE: Pašcepti krekeri ar sēkliņām

© Pixabay.com

Kraukšķīgi cepumi no visvienkāršākajām sastāvdaļām.

Sastāvdaļas

  • 200 g miltu
  • 120 g sviesta
  • Pustējkarote sāls
  • 60 ml piena
  • Sezama vai citas sēkliņas pēc vēlēšanās

Pagatavošana

1․ Ieber bļodā izsijātus miltus un sarīvē sviestu.

Sviestu jau iepriekš ieliek saldētavā, lai tas sastingtu.

2․ Pievieno sāli un saberž ar rokām drupatās.

3․ Pielej aukstu pienu un ātri iejauc mīklu.

Ietin plēvē vai maisiņā un liek saldētavā uz pusstundu.

4․ Sadala mīklu vairākaš daļās. Ņem vienu un izrullē plānā loksnē. Sagriež kvadrātos vai taisnstūros. Tāpat izveido sagataves no atlikušās mīklas.

5․ Pārliek uz pannas, kas izklāta ar pergamenta papīru. Katru cepumu sadursta ar dakšiņu vai zobu bakstāmo. Pārkaisa ar sēkliņām.

6․ Cep sāļos krekerus ar sēkliņām aptuveni 12-15 minūtes 200 °С temperatūrā.

IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS CEPUMU RECEPTES!

Virtuvē

Arī ēst gatavošanu var savā ziņā dēvēt par mākslu. Spējot apvienot dažādas garšas buķetes, mēs varam radīt debešķīgus ēdienus. Ne vienmēr, lai gatavotu gardas maltītes, nepieciešamas dārgas sastāvdaļas. Arī dažādi vienkārši, viegli pieejami un ikdienā plaši izmantoti produkti var paspilgtināt ēdiena garšu. Atliek vien zināt, kas ir šīs slepenās sastāvdaļas, kuras, pievienojot klāt ēdienam, vienkāršu maltīti var padarīt debešķīgu! Šos produktus izmanto arī tādi slaveni šefpavāri kā Džeimijs Olivers un Gordons Remzijs.

Svarīgākais