"The Sun" nosaukuši 8 produktus, kurus drīkst lietot arī pēc tam, kad beidzies uz iepakojuma norādītais derīguma termiņš.
Daudzi stingri ievēro datumu uz produktu iepakojumiem, bet vairumā gadījumu norādītie datumi ir tikai vadlīnijas, kas sniedz brīvu priekšstatu par to, kad vajadzētu produktu ēst. Tāpēc ir vieta interpretācijai.
Eksperti norāda, ka var droši ignorēt datumu uz olu kastītes, jo tās parasti ir droši ēst vairākas nedēļas pēc norādītā datuma. Protams, jo tālāk no datuma, jo mazāk svaigas tās būs, taču tas nenozīmējot, ka tās nevar ēst. Pludiņa tests esot labākais veids, kā pārbaudīt, vai tās ir piemērotas ēšanai - iemetiet olu ūdenī un, ja tā sasveras uz augšu vai peld, izmetiet tās.
To joprojām var izmantot uzsildītu. Lielāko daļu piena var lietot līdz vienai nedēļai pēc datuma, kas norādīts uz iepakojuma, norāda "The Sun". Taču viss ir atkarīgs no iegādātā piena veida - parasti, jo augstāks ir tauku saturs, jo mazāku laiku tas kalpos. Ja neesat pārliecināts, paostiet pienu, lai pārbaudītu, ka tas nav saskābis.
Makaronus var ēst vēl divus gadus pēc norādītā termiņa. Kad makaroni ir pagatavoti, tos var droši ēst pat vēl nedēļu. Sasaldēti makaroni varot ilgt līdz astoņiem mēnešiem.
Daudzus cietos sierus varot ēst vēl ilgi pēc to derīguma termiņa beigām. Pat ja sieram veidojas pelējums, to var vienkārši notīrīt un turpināt sieru ēst.
Sāli, piparus, miltus, cukuru un cepamo sodu var lietot diezgan ilgu laiku pēc derīguma termiņa beigām, ja tiem nav piekļuvis mitrums. Eksperti gan atzīmē, ka, ja no tiem vēdī dīvaina smaka, tā var liecināt par kaitēkļiem.
Neapstrādātu gaļu ledusskapī var uzglabāt tikai dažas dienas, bet saldētavā tās uzglabāšanas laiks ievērojami paildzinās. Saldētu veselu vistu vai tītaru saldētavā varot uzglabāt pat vairāk nekā gadu, taču saldētu malto gaļu - līdz četriem mēnešiem. Jēlas zivis saldētavā var izturēt līdz deviņiem mēnešiem, savukārt kūpinātas - vairāk nekā sešus mēnešus.
Iepakoti salāti pēc termiņa beigām var izskatīties diezgan neapetetelīgi, taču, ja nav pagājis pārāk ilgs laiks, tos parasti varot glābt, uz dažām minūtēm iegremdējot ledainā ūdenī. Ja runa ir par saldētiem augļiem un dārzeņiem, tie parasti ir derīgi pat 10 mēnešus pēc noteiktā datuma.
Daudzu konservētu pārtikas produktu derīguma termiņš var ilgt pat divus gadus, jo īpaši zupas un dārzeņi, saka eksperte. Tomēr konservēti tomāti un ananasi parasti neiztur tik ilgi, jo tiem ir augsts skābuma līmenis.