RECEPTE no Ukrainas. Vistas fileja ar dārzeņiem vieglām vasaras vakariņām

© Pixabay.com

Populārā Ukrainas ēdienu blogere Alīna Fūdī dalās ar vakariņu ēdienu recepti, kas pēc viņas teiktā, palīdzēs saglabāt tievu vidukli. Viņa iesaka sagatavot ir vistas fileja ar dārzeņiem.

Sastāvdaļas

  • vistas fileja - 1 gab. (350 g)
  • burkāni - 1 gab.
  • cukini (mazs) - 1 gab.
  • saldie pipari - 1 gab.
  • koriandrs
  • ķiploki - 1 daiviņa
  • medus - 1 tējk
  • sojas mērce - 4 ēdamk. vai pēc garšas
  • ciete - 0,5 ēd.k.

Pagatvošana

1. Vistas fileju sagriež gabaliņos. Pievieno melnos piparus un cieti, samaisa.
2. Vistas fileju cep nelielā daudzumā augu eļļas.

Nav nepieciešams cept līdz pilnīgai gatavībai, tikai līdz zeltainam brūnumam.
3. Burkānus, cukini, papriku sagriež kubiņos.
4. Vispirms apcep burkānus, pēc 2 minūtēm pievieno piparus, vēl pēc 2 minūtēm pievieno cukīni.
5. Nesautē dārzeņus, līdz tie kļūst mīksti. Tiem ir jābūt nedaudz kraukšķīgiem (al dente).
6. Dārzeņiem pievienojiet vistas fileju, medu un sojas mērci. Visu samaisa un apcep vēl 2 minūtes.
7. Pievieno sasmalcinātu ķiploku un koriandru.

Virtuvē

Vasara aicina mūs ārā – dārzā, parkā, pie ezera. Un ko ņemt līdzi? Kaut ko vieglu, sātīgu un tādu, kas labi garšo gan silts, gan atdzisis. Šie pērļu kuskusa salāti ir lielisks piemērs tam, kā vienkārši produkti var pārtapt par izsmalcinātu ēdienu – ideāli piemēroti piknikam, grilēšanai vai vienkārši nesteidzīgai maltītei verandā. Ar recepti dalās “All Recepes”.

Svarīgākais