RECEPTE: Rabarberu saldā zupa ar klimpām

© Publicitātes foto

No rabarberiem var pagatavot lieliskus saldēdienus. “Rimi Bērniem” garšas eksperte Lība Smildziņa iesaka izmēģināt gardo rabarberu saldo zupu ar klimpām.

4 porcijas

Gatavošanas laiks: 15-20 minūtes

Nepieciešams:

Zupai

  • 300 g rabarberu;
  • 300 g zemeņu, saldētu vai svaigu;
  • 60 g (vai pēc garšas) cukura;
  • 400 ml ūdens.

Klimpām

  • 1 vistas ola;
  • 1-2 ēd. k. cukura;
  • 1 šķipsna sāls;
  • 3-4 ēd. k. kviešu miltu;
  • Ūdens pēc nepieciešamības.

Gatavošana:

Rabarberus sagriež šķēlītēs un liek katlā kopā ar zemenēm, cukuru un ūdeni.

Vāra aptuveni 6-10 minūtes, līdz viss savārījies.

Sajauc klimpu sastāvdaļas un liek caurdurī.

Maisot mīklu, klimpas caur caurduri pilina tieši rabarberu ķīselī vai verdošā ūdenī. Ja gatavo ūdenī, klimpas pievieno rabarberu zupai pēc tam.

Virtuvē

Saulgrieži ir gada īsākā nakts un viena no īpašākajām reizēm, kad daba ir savā pilnbriedā. Kamēr ugunskuri sprakšķ un dziesmas skan vēl ilgi pēc saulrieta, galdā tiek celti nevis grezni ēdieni, bet vienkāršas, sezonālas lietas, kas garšo pēc vasaras. Šajā rakstā piedāvājam idejas, kā klāt saulgriežu galdu tā, lai tas būtu gan gards, gan ar raksturu – sirsnīgs, dabisks un viegli pagatavojams, kopā ar “TheSpruceEats.com”.

Svarīgākais