RECEPTE: Rabarberu saldā zupa ar klimpām

© Publicitātes foto

No rabarberiem var pagatavot lieliskus saldēdienus. “Rimi Bērniem” garšas eksperte Lība Smildziņa iesaka izmēģināt gardo rabarberu saldo zupu ar klimpām.

4 porcijas

Gatavošanas laiks: 15-20 minūtes

Nepieciešams:

Zupai

  • 300 g rabarberu;
  • 300 g zemeņu, saldētu vai svaigu;
  • 60 g (vai pēc garšas) cukura;
  • 400 ml ūdens.

Klimpām

  • 1 vistas ola;
  • 1-2 ēd. k. cukura;
  • 1 šķipsna sāls;
  • 3-4 ēd. k. kviešu miltu;
  • Ūdens pēc nepieciešamības.

Gatavošana:

Rabarberus sagriež šķēlītēs un liek katlā kopā ar zemenēm, cukuru un ūdeni.

Vāra aptuveni 6-10 minūtes, līdz viss savārījies.

Sajauc klimpu sastāvdaļas un liek caurdurī.

Maisot mīklu, klimpas caur caurduri pilina tieši rabarberu ķīselī vai verdošā ūdenī. Ja gatavo ūdenī, klimpas pievieno rabarberu zupai pēc tam.

Virtuvē

Reti kuram gribās gaidīt stundu vai vairāk, lai marināde ievilktos, tomēr arī īsākā laikā – pat 5–15 minūtes – vari iegūt sulīgu un aromātisku gaļu. Šeit ir vienkārša, garšīga un ātri pagatavojama BBQ marināde, kas uzlabo ne tikai gaļas garšu, bet arī faktūru, kopā ar “Nordic Food Living”.

Svarīgākais