RECEPTE: Rabarberu saldā zupa ar klimpām

© Publicitātes foto

No rabarberiem var pagatavot lieliskus saldēdienus. “Rimi Bērniem” garšas eksperte Lība Smildziņa iesaka izmēģināt gardo rabarberu saldo zupu ar klimpām.

4 porcijas

Gatavošanas laiks: 15-20 minūtes

Nepieciešams:

Zupai

  • 300 g rabarberu;
  • 300 g zemeņu, saldētu vai svaigu;
  • 60 g (vai pēc garšas) cukura;
  • 400 ml ūdens.

Klimpām

  • 1 vistas ola;
  • 1-2 ēd. k. cukura;
  • 1 šķipsna sāls;
  • 3-4 ēd. k. kviešu miltu;
  • Ūdens pēc nepieciešamības.

Gatavošana:

Rabarberus sagriež šķēlītēs un liek katlā kopā ar zemenēm, cukuru un ūdeni.

Vāra aptuveni 6-10 minūtes, līdz viss savārījies.

Sajauc klimpu sastāvdaļas un liek caurdurī.

Maisot mīklu, klimpas caur caurduri pilina tieši rabarberu ķīselī vai verdošā ūdenī. Ja gatavo ūdenī, klimpas pievieno rabarberu zupai pēc tam.

Virtuvē

Ikvienam ir gadījies – atver ledusskapi, bet tur esošās salātu lapas izskatās pavisam skumji. Kraukšķīgā svaiguma vietā tās ir kļuvušas mīkstas, savītušas un nešķiet piemērotas ēšanai. Tomēr nesteidzies tās izmest – ir kāds vienkāršs un pārbaudīts triks, kas ļauj atjaunot to sākotnējo kraukšķīgumu! Viss, kas Tev nepieciešams, ir bļoda ar aukstu ūdeni, ledus un citrona šķēlītes, iesaka “thekitchn”.

Svarīgākais