RECEPTE: Rabarberu saldā zupa ar klimpām

© Publicitātes foto

No rabarberiem var pagatavot lieliskus saldēdienus. “Rimi Bērniem” garšas eksperte Lība Smildziņa iesaka izmēģināt gardo rabarberu saldo zupu ar klimpām.

4 porcijas

Gatavošanas laiks: 15-20 minūtes

Nepieciešams:

Zupai

  • 300 g rabarberu;
  • 300 g zemeņu, saldētu vai svaigu;
  • 60 g (vai pēc garšas) cukura;
  • 400 ml ūdens.

Klimpām

  • 1 vistas ola;
  • 1-2 ēd. k. cukura;
  • 1 šķipsna sāls;
  • 3-4 ēd. k. kviešu miltu;
  • Ūdens pēc nepieciešamības.

Gatavošana:

Rabarberus sagriež šķēlītēs un liek katlā kopā ar zemenēm, cukuru un ūdeni.

Vāra aptuveni 6-10 minūtes, līdz viss savārījies.

Sajauc klimpu sastāvdaļas un liek caurdurī.

Maisot mīklu, klimpas caur caurduri pilina tieši rabarberu ķīselī vai verdošā ūdenī. Ja gatavo ūdenī, klimpas pievieno rabarberu zupai pēc tam.